MENU

Weekend Wat bezielt je in de zorg?

Even bij jezelf tot rust komen en je bezieling in werk en leven terug vinden. Een bezinningsweekend voor een ieder die op wat voor manier dan ook werkzaam is of betrokken is in de zorg (begeleider, ervaringsdeskundige, behandelaar, secretaresse, beleidsmedewerker, coach, ondersteuner, verzorgende).
Het hele jaar door ben je in de zorg aan het rennen, vliegen, hollen, duiken, vallen en weer opstaan. Ben je op de ander gericht en doe je je best om naast de goede zorg voor de ander, de administratieve werkdruk ruimte te zoeken voor dat wat je eigenlijk tot dit werk heeft gebracht. Echt tijd om daar aandacht aan te geven heb je niet. Onze ervaringen in het dynamische werkveld van zorg leren ons dat het werken als (zorg)professional erom vraagt dat je bij tijden stil gezet wordt bij dat Ene, wat Rumi zo mooi, dat Ene noemt.

Er is een ding op de hele wereld
dat u nooit mag vergeten.
Wanneer u alles vergeet, maar dat ene niet,
dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken.
Maar wanneer u overal aan denkt,

alles doet en niets vergeet,
maar u vergeet dat ene,
dan heeft u eigenlijk niets gedaan.
Rumi

Wij bieden een weekendprogramma aan waarbij je tijd kunt nemen om stil te staan en vorm te geven aan dat wat jou bezielt in het werken in de zorg.

Doel van deze klooster meerdaagse is stilstaan bij de vraag ‘Wat bezielt je?’ Vrijdagavond is de kennismakingsavond en zaterdag werken we aan het thema ‘Wat is je kracht in je werk?’ In korte sessies kom je door lichaamsgerichte- en creatieve werkvormen tot de ontdekking wat je drijft en motiveert in je werk. De vraag die zondag centraal staat is ‘Wat heb je nodig om bij je kracht en bezieling te blijven in dagelijks leven en je werk?’

Door de aandacht voor het lijf via ademhaling/lichaamsgerichte oefeningen ontstaat ruimte om in beeld te krijgen en te voelen wat je in beweging brengt of juist belemmert in je werk. Creativiteit, rust en ruimte zorgen ervoor dat we ontspannen en door spel ontdekken we waar bezieling groeit of juist stagneert.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Margreet Roos werkt als geestelijk verzorger binnen de psychiatrie.  Zij heeft een eigen praktijk als geestelijk begeleider/counselor. Tevens is zij als supervisor en leerbegeleider verbonden aan het Titus Brandsma Instituut.
    en 


    Regine Folbert,
     geestelijk verzorgers bij GGZ Bavo Europoort –Parnassiagroep- regio Rijnmond.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld