MENU

Weekend over Als je een kind moet missen

Hoe vind je de moed te leven met een verlies door de dood dat nauwelijks te bevatten is? Hoe kun je de kracht vinden om je weer op te richten? Dat vraagt moed, mededogen, aandacht, trouw en geduld.
“Alle kamers die ik binnen ga, zijn andere kamers geworden, ook al lijken ze sprekend op de onze. Maar het licht is anders, bij nader inzien. Doffer, grauwer. Een extra laag over alles heen. Ons huis is een huis van anderen geworden en ook wijzelf zijn vreemden in ons eigen leven”.
Schaduwkind; P.F. Thomése

Een weekend om de tijd te nemen stil te staan bij de dood van jouw dierbare kind, vanuit respect en mededogen voor elkaars pijn en ieders zoektocht hierin.

We bieden verschillende manieren om met elkaar te delen: gesprekken (ook in kleine groepjes), meditatieve en creatieve oefeningen.

Hopelijk mag daarin iets van licht binnenkomen dat helpt om je weer op te richten. We wensen je toe dat je iets lichter weer naar huis zult kunnen gaan.

Je bent als ouder van harte welkom, alleen of samen met je partner.
Er is een schriftelijke (en indien gewenst: telefonische) intake.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 1 november 19.30 uur t/m zondag 3 november 2019 13.30 uur
    Code: 19199

Kosten

Begeleiding


  • Mieke Ankersmid is een ervaren rouwtherapeut en mindfulness-trainer. Sinds de jaren '80 is zij op verschillende manieren bezig geweest met meditatie en lichaamsbewustzijn; de laatste jaren vooral in de traditie van de Vietnamese monnik Thcih Nhat Hanh die haar door zijn eenvoud sterk aanspreekt.
    foto Studio Smik

    Anneke Hogendoorn is een ervaren mindfulness-trainer. In 2009 is haar dochter Emma op 28 jarige leeftijd overleden aan een ernstige ziekte. Anneke mediteert vanaf 2003 in de traditie van Thich Nhat Hanh. Tijdens de mindfulness training, eerst als deelnemer in 2009, ervoer ze hoe ondersteunend mindfulness in de rouwperiode om haar dochter was, dat ze besloot om de opleiding tot mindfulness-trainer te volgen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld