MENU

Zomerweek Levenslust

Een inspirerende zomerweek over het thema Levenslust. Op onderzoek in je ervaringen en al dan niet tegenwerkende gedachten erover. Actief vrijmaken van energie en ontdekkingen vieren. 

Leven vanuit je authenticiteit en kracht, met energie en zin in het leven. Soms kunnen we daar nog wat in ontdekken of verwerken, om meer tot bloei te komen.

Levenslust kun je zien als een zijns-toestand of kwaliteit, en is tegelijkertijd een menselijke behoefte. Dat betekent dat er meerdere manieren kunnen zijn om die behoefte (meer) te vervullen. Daarbij blijven we dichtbij wat er werkelijk in je leeft in het hier en nu. En ook al komen we daar ook de thema’s tegen waar je misschien liever niet mee bezig bent, dàt is waar de ingang zit. 

Alleen erkenning geven aan dat ze er zijn, die lastige thema’s, geeft al zoveel meer zachtheid en innerlijke ruimte. In het omarmen hoe het werkelijk voor je is, te ontdekken wat je daarbij nodig hebt en welke stappen daarbij passen, kan de levensenergie meer gaan stromen.

The only thing constant in the world is change
That's why today I take life as it comes.”

                               India Arie

Omarmen van ‘imperfecties’
Het leven biedt ervaringen waarmee we leven en leren leven. En alle ervaringen bij elkaar hebben een weerslag op ons lichaam en onze geest. Dat laat zich zien in hoe we functioneren; thuis, op het werk of in onze omgeving. Met al die ervaringen kunnen zijn, dat is niet altijd gemakkelijk. Soms stoppen we iets liever weg, waarmee we dan ook een deel van onszelf verstoppen.

Voor wie 
Merk je dat je graag wat ruimte voor jezelf wilt maken om op onderzoek te gaan en te ontdekken hoe je anders om kunt gaan met een persoonlijke situatie, frustratie of eenzaamheid? Zou je graag meer handvatten willen hebben over hoe je jezelf kunt laten zien of beter voor jezelf zorgen?  Of wil je juist graag beter leren luisteren naar een ander?
Tijdens deze 5daagse gaan we vertragen en besteden we aandacht aan diep verbinden met onszelf; met wat er in ons leeft. Tegelijkertijd werken we aan hoe we hier op een meer gezonde manier mee om kunnen gaan en over kunnen communiceren.

Meer leven in je leven
We geven ruimte aan wat in het moment opkomt en gehoord en gezien wil worden.

- Je lichtheid, impulsen, sensitiviteit en kracht
- Je oordelende gedachten, weerstand, verdriet, irritatie of frustratie
- Je stilte, je verlangens en je woeste stroom
- Je kracht, creativiteit, verwondering, blijdschap en het vieren

Door toe te staan dat het er mag zijn, creëer je ruimte in je lichaam en ruimte in je ziel. 
Aan de hand van dag thema’s gaan we op onderzoek, steeds in het hier en nu. Mogelijke dag thema’s kunnen zijn: Authenticiteit, Vrijheid, Balans of ….
Daarbij werken we met meditatie,  inquiry’s, deelrondes, beweging en vormgeven met creatieve materalen. We maken gebruik van handvatten uit geweldloze communicatie en systemisch opstellingswerk.  Alles om zoveel als mogelijk het lichaam voor ons te laten spreken en ons hoofd niet de enige wegwijzer zal zijn.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de zomerweek:

“ Dank je wel voor een hele mooie week met inzichten die maken dat mijn levensenergie meer kan gaan stromen. Inzichten die me zelfs helpen om de rode draad te zien door alle gedoe heen… In vertrouwen verder.” ( J. K. 2020 )

“ De zomerweek heeft mij veel gebracht; dat vasthouden en op doorbouwen is de kunst.

Jij bood mij oordeel loze ruimte en dat was precies wat ik nodig had. Jij was er voor ons, ik mocht mij zijn. In combinatie met de aangeboden werkvormen was dat een prachtig aanbod. Het zelf ervaren van, en mijzelf ook toestaan te zijn in, die oordeel loze ruimte heeft mij als mens en ook als docent blijvend veranderd. Ik ben er een betere docent door geworden.” (Mia 2020)

“De ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Helmie’s persoonlijkheid, warmte, aandacht, manier van werken en de ambiance hielpen hierbij enorm”. (Peter v. D.)

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Maandag 11 juli 19.30 uur t/m zaterdag 16 juli 2022 15.00 uur
  Code: 22200

Kosten

 • € 599,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 699,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 799,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Helmie Willems
  , Gecertificeerd trainer/coach in Nonviolent Communication™ en het werken met systeemdynamieken. In haar beroepsleven maakt zij keuzes vanuit innerlijke bezieling waarbij het willen bijdragen aan herstel van gezonde relaties en teams een sterke drijfveer is geworden. www.stilts.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld