MENU

Zomerweek Levenslust

Deze retraite is volgeboekt, na aanmelding kom je op een wachtlijst.

Een inspirerende zomerweek over het thema Levenslust. Op onderzoek in je ervaringen en al dan niet tegenwerkende gedachten erover. Actief vrijmaken van energie en ontdekkingen vieren.
(Let op: In juli en augustus is het niet mogelijk om een voor- of na-overnachting bij te boeken.) 

Soms brengt het leven je ervaringen naar je hart. Volle en rijke, die je levenslust aanwakkeren, energie brengen, en misschien wat avontuur. Ervaringen die je voor altijd wil bewaren. En ook kom je ervaringen tegen die je liever niet had gewild. Die vooral pijnlijk, verdrietig of te groot zijn om in een keer te verwerken. We leren ermee te leven, en al die ervaringen bij elkaar hebben een weerslag op ons lichaam en onze geest. Dat laat zich zien in hoe we functioneren op het werk of in het gezin.

Wanneer we contact maken met wat er werkelijk leeft in het moment, en daar met mildheid naar kijken, dan ontstaat er meer acceptatie en ruimte voor groei. Dat is niet altijd gemakkelijk. Soms stoppen we iets liever weg.

Verbinden met jezelf
Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan werkelijk verbinden met jezelf; met wat er in je leeft en hoe je daar mee om wilt gaan op een manier die vrijer maakt en meer gezond is voor jou en je omgeving. Je bent er niet alleen in, we zijn met elkaar. Om  te kunnen delen, helen en spelen. Om te  kunnen leren van elkaar. Wanneer je op onderzoek zou willen in jouw beleving van nu, en handvatten wilt voor verandering, dan zijn deze dagen misschien iets voor jou.

Ruimte
We geven ruimte aan je lichtheid, impulsen, sensitiviteit en kracht.
We vertalen de oordelende gedachten.
Luisteren met mildheid naar onze weerstand, verdriet, irritatie of frustratie.
Er is ruimte voor stilte, je verlangens en je woeste stroom.
We vieren de innerlijke kracht, creativiteit en verwondering.

Hoe
Aan de hand van dag thema’s gaan we op onderzoek, steeds in het hier en nu. Mogelijke dag thema’s kunnen zijn: Authenticiteit, Vrijheid, Balans of ….
Daarbij maken we gebruik van meditatie, inquiry’s, deelrondes, beweging/dans en creatieve materialen. We oefenen met handvatten uit geweldloze communicatie en doen systemische oefeningen en opstellingen.
Alles om zoveel als mogelijk het lichaam voor ons te laten spreken, zodat ons hoofd niet de enige wegwijzer zal zijn.

Meer leven in je leven
Door contact te maken met hoe het is in het moment, en dat te doorvoelen, creëer je ruimte in je lichaam en ruimte in je ziel. Daarmee breng je meer delen van jezelf tot leven. En dat geeft toegang tot een groter of ander potentieel.

Wat eerdere deelnemers zeggen:
“ Ontroerende week doordat ik geraakt werd in weggestopte delen, en ook die welkom waren. Denk dat niemand toelaten ook een erfenis van mijn vader was.” (Francoise 2022)

“ Dank je wel voor een hele mooie week met inzichten die maken dat mijn levensenergie meer kan gaan stromen. Inzichten die me zelfs helpen om de rode draad te zien door alle gedoe heen… In vertrouwen verder.” ( J. K. 2020 )

“ De zomerweek heeft mij veel gebracht; dat vasthouden en op doorbouwen is de kunst. Jij bood mij oordeel loze ruimte en dat was precies wat ik nodig had. Jij was er voor ons, ik mocht mij zijn. In combinatie met de aangeboden werkvormen was dat een prachtig aanbod. Het zelf ervaren van, en mijzelf ook toestaan te zijn in, die oordeel loze ruimte heeft mij als mens en ook als docent blijvend veranderd. Ik ben er een betere docent door geworden.” (Mia 2020)


“De ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Helmie’s persoonlijkheid, warmte, aandacht, manier van werken en de ambiance hielpen hierbij enorm”. (Peter v. D.)


Meer informatie

Kosten

  • € 599,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 729,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 829,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Helmie Willems
    , Gecertificeerd trainer/coach in Nonviolent Communication™ en het werken met systeemdynamieken. In haar beroepsleven maakt zij keuzes vanuit innerlijke bezieling waarbij het willen bijdragen aan herstel van gezonde relaties en teams een sterke drijfveer is geworden. www.meerinverbinding.nl 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld