MENU

Weekend Liefdesgeboden - Gevoel in het klooster van je leven

Geannuleerd
Wie liefde wil leven heeft een spirituele basis nodig, in welke levensvorm dan ook. Wil je er voor anderen zijn, moet je eerst de goddelijke oorsprong van je eigen gevoel verkennen. Vanuit oude en nieuwe teksten uit de traditie van het kloosterleven ondernemen we tijdens dit weekend een spannende verkenningstocht.
Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen liefhebben, nee, je moet! Liefde is geen verbod maar een gebod. Wie spiritualiteit zoekt, moet zijn gevoelens heiligen. Dat geldt voor negatieve emoties wanneer dingen niet goed gaan, maar zeker ook voor liefde wanneer je van andere mensen houdt. Aan de hand van het nieuwe boek van benedictijnermonnik Thomas Quartier gaan we vanuit oude en nieuwe bronnen op zoek naar geboden voor heilige liefde.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Prof. Dr. Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. Hij doceert aan de Radboud Universiteit, de KU Leuven en de Benedictijnse Universiteit Sant Anselmo in Rome en is verbonden aan het Titus Brandsma Instituut. Recente publicaties: Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze (Adveniat 2018); Liefdesgeboden. Gevoel in het klooster van je leven (Adveniat 2019).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld