MENU

Tweedaagse Geef vorm aan je eigen rituelen

Twee dagen lang spelen met beelden en handelingen. Een zoektocht naar je eigen beeldtaal voor spirituele inzichten.


We hebben als mensen allemaal zo onze eigen rituelen: dagelijkse kleine rituelen en grote rituelen waarmee we levensgebeurtenissen markeren. Sommige rituelen zijn religieus, anderen niet. Tandenpoetsen heeft voor sommigen een ritueel karakter, dopen, trouwen, begraven ook en bloemen in een vaas zetten kan een heel zielsverlichtend moment zijn. Zelfs opruimen kan spiritueel van aard zijn.

Rituelen hebben één ding gemeen: het zijn herhaalde handelingen waarbij de ratio en de woorden niet langer allesbepalend zijn. In deze cursus ontdek je de kracht van rituelen en ontdoe je ze van het automatisme. Wie wat kennis krijgt van rituelen en hun werking, kan ze bewuster een plek geven in het leven. Dagelijkse handelingen kunnen van diepere betekenis worden voorzien en je kunt zelfs rituelen bedenken om eigen levensvragen en momenten te onderzoeken.

Deze tweedaagse is dus een soort Rituelenfabriek, waarbij deelnemers meegenomen worden in de werkwijze, de kunst en de betekenis van rituelen door de creatieve theologen en spirituele kunstenaars die zijn verbonden aan Stichting PopUpWerk. De artistieke leiding van Stichting PopUpWerk ligt in handen van theoloog Rikko Voorberg, bekend van de PopUpKerk en als opiniemaker, kunstenaar en schrijver.

Programma
Dag 1

09.30 uur: Ontvangst en welkom
10.00 uur: Introductie rondom rituelen
12.10 uur: Middagmeditatie
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Rituelen rondom biecht
17.30 uur: Avondmaaltijd
18.30 uur: Vespers
19.00 uur: Avondwandeling, reflectie en toast

Dag 2
08.00 uur: Lauden
08.30 uur: Ontbijt
09.30 uur: Op zoek naar jouw eigen ritueel
12.10 uur: Middagmeditatie
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Rituelen fysiek maken
15.00 uur: Afsluiting

<>


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 139,- Tarief A
  • € 189,- Tarief B
  • € 259,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Rikko Voorberg is theoloog in het wild, kunstenaar en activist. Hij is oprichter van de PopUpKerken, bekend als opiniemaker op radio en tv en vanwege zijn inzet voor mensen in nood (bijvoorbeeld met ‘We Gaan Ze Halen’. Als artistiek leider bij Stichting PopUpWerk organiseert hij kunst en experimentele rituelen voor groepen, bedrijven, kerken en festivals.

    Rik Zutphen, ook wel bekend als de Droominee is een spoken word performer. Tussen kwetsbaarheid, kunst en rituelen weeft hij geluiden en bezielde woorden die ruimte geven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld