MENU

Masterclasses Kansen na corona - Onze wereld verandert en wij veranderen mee

Dit programma is geannuleerd. U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.
Drie inspirerende en toepasbare masterclasses, voor professionals werkzaam op het gebied van zingeving en bezinning!

In de groeiende markt van mensen die zoeken naar zingeving, verdieping en betekenis hebben spirituele centra, kloosters, bezinningscentra en kerken veel kansen.


Mentale gezondheid, bezinning, stilte en persoonlijke ontwikkeling lijken na corona nog belangrijker te worden. Maar denken deskundigen hier ook zo over? Wat zijn nieuwe thema’s waar de komende jaren rekening mee gehouden moet worden? Hoe speel je in op de mogelijkheden die er liggen en welke aanpak vraagt dat?

In drie masterclasses geven boeiende sprekers hun visie op het vormgeven van bezinning en verdieping in deze tijd.  Ze sluiten op een inspirerende manier aan bij vragen die leven in jouw organisatie.

De initiatiefnemers en begeleiders van dit project, Aalt Bakker (directeur Stichting Dominicanenklooster Huissen) en Anne Stael (Zien wat onzichtbaar is) weten uit eigen ervaring dat er grote behoefte is én  urgentie wordt gevoeld om ook op langere termijn een bloeiend centrum/klooster te hebben. In deze masterclasses geven sprekers hun input en ga je met inspiratie en concrete handvatten naar huis.

Data: Dinsdagen 12 oktober, 2 november, 7 december 2021 9.30 - 16.30 uur

Doel
Deze masterclasses hebben als doel dat medewerkers van spirituele centra, kloosters en bezinningscentra geïnspireerd en gemotiveerd worden door de sprekers, elkaar, en de werkvormen van de masterclasses. De sprekers maken jou niet alleen deelgenoot van theoretische beschouwingen, ze leggen een link met de praktijk en de onderliggende waarden.

In de masterclass is interactief en de deelnemers de mogelijkheid actief met de sprekers in gesprek te gaan en eigen praktijkvoorbeelden naar voren te brengen. Interessant voorbereidingsmateriaal maakt dat de dag meer diepgang krijgt en de discussies aansluiten bij jouw praktijk.

Resultaat
Het bijwonen van een masterclass heeft als resultaat dat deelnemers nieuwe inzichten vergaart op verschillende thema’s relevant voor een goed lopende organisatie en actuele informatie uit het werkveld krijgen. Dit is in praktijk goed toepasbaar. 

Programma
In drie dagen staan de volgende onderwerpen centraal:

Dag 1: dinsdag 12 oktober van 9.30 tot 16.30 uur

Deze dag staat in het teken van je aanbod, wat bied je aan en voor wie? Past je aanbod bij je doelgroep en bij de reden dat je opgericht bent?

We starten met een quickscan van jouw organisatie, die je al eerder hebt ingevuld: waarin ben je uniek, wat is de reden dat mensen naar jou toekomen? Welke trends zijn er als het gaat om bezinning en verdieping en hoe speel je daar op in? Vanuit haar brede netwerk en variatie aan activiteiten deelt Anne Stael haar inzichten.

In de middag gaan we verder op de belevingseconomie: vorm en beleving is net zo belangrijk als inhoud.  Hoe gaat je om met de spanning tussen vorm en inhoud en hoe speel je als organisatie hier op in? Sven Kools, directeur van Visit Zuid-Limburg (voorheen de VVV) gaat in op de praktijk. Waarom slaat bezinning in Zuid-Limburg zo goed aan, wat is haar visie op de spanning tussen inhoud en beleving? Hoe verander je mee met de wereld van bezinning en toerisme die andere eisen stelt?

Dag 2: dinsdag 2 november van 9.30 tot 16.30 uur

Wat is het geheim van een succesvolle organisatie? Hoe zorg je voor een goede combinatie van focus, bezielend leiderschap en een goede interne organisatie?

Henk Kroes en Aalt Bakker nemen je mee in keuzes die zij gemaakt hebben in de inrichting van hun organisatie. In Nykleaster waarbij Henk Kroes is betrokken, is er een nieuwe organisatie die zich moet verhouden tot de omgeving en de wensen van een nieuw te vormen gemeenschap. Aalt Bakker neemt je mee in de traditie van een klooster en hoe je dat aanpast aan eisen van nieuwe doelgroepen.

Bezielend leiderschap is een belangrijke bron voor een gezonde organisatie. Anne Stael en Aalt Bakker kijken naar jouw rol in de organisatie en laten je daarin excelleren.

Dag 3: dinsdag 7 december van 9.30 tot 16.30 uur

Een gezonde organisatie heeft voldoende financiële middelen en een goed PR/communicatie strategie. Wat kunnen experts jouw hierover meegeven?

Hoe zorg je dat jouw organisatie ook op lange termijn voldoende inkomsten heeft, wat is het geheim van een goede financieringsaanvraag? We kijken welke nieuwe activiteiten mogelijk zijn en een deskundige van een groot subsidiefonds schets perspectieven, trends en mogelijkheden van een grote subsidiegever.

Greco Idema, bekend van Reliwerk, Kloosterkracht en Volzin is een van de bekendste mensen op het gebied van social media en de ‘reli-werld’. Hij neemt je mee in het versterken van een online en offline gemeenschap op een manier die bij jouw organisatie past en goed behapbaar is in tijd en energie.

Wat levert het jou op?
Door het bijwonen van een masterclass krijg je nieuwe visies, achtergrondinformatie  en praktijkervaringen te horen over een thema. Je deelt met anderen en je gaat met concrete plannen voor implementatie naar huis.

Kosten
De kosten voor de drie dagen zijn €350,00 per persoon. De tweede persoon van dezelfde organisatie krijgt 30% korting, de derde persoon 50% korting


Meer informatie

Datum

 • Dinsdag 12 oktober 2021 van 10.00 - 17.00 uur
  Code: 21233

Kosten

 • 1 persoon  € 350,-
 • 2 personen van dezelfde organisatie  € 595,-
 • 3 personen van dezelfde organisatie  € 770,-
 • Bij meerdere personen graag de namen van de deelnemers in het opmerkingenveld vermelden

Begeleiding


 • Aalt Bakker
  , directeur van Stichting Dominicanenklooster Huissen


  Anne Stael, reli-ondernemer bij Zien wat onzichtbaar is

  Met medewerking van: 
  Sven Kools, directeur van Visit Zuid-Limburg
  Henk Kroes, voorzitter van Nykleaster
  Greco Idema, bekend van Reliwerk, Kloosterkracht en Volzin

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld