MENU

Themadag Ouders zonder voorbeeld

Een themadag over de invloed van vroeg verlies op het ouderschap, speciaal voor mensen die eerder hebben deelgenomen aan de workshop Verlaat Verdriet.


Wanneer je zelf vader of moeder wordt, is dit fantastisch en tegelijkertijd is het een indrukwekkende mijlpaal die je gevoelsmatig weer in contact brengt met jouw eigen ouders. Kinderen doen een beroep op onvoorwaardelijke liefde. Ze raken jouw hart waarin soms nog onverwerkte ervaringen uit je eigen jeugd om aandacht vragen.

Als jouw vader en/of moeder niet aanwezig was in jouw jeugd, doordat hij/zij vroeg gestorven is of doordat jij geadopteerd werd, dan kun je je onzeker voelen over verschillende aspecten van het ouderschap. Als jouw kind de leeftijd bereikt die jij had toen je jouw ouder verloor, kan dat oude pijnen en angsten triggeren.

Het is belangrijk voor je eigen emotionele ontwikkeling en die van jouw kind(eren) dat je eventuele ballast uit het verleden opruimt, transformeert.

Op deze themadag besteden we aandacht aan wat je tegenkomt als ‘ouder-zonder-voorbeeld’ en hoe je daarmee om kunt gaan. Het blijkt altijd boeiend en leerzaam verhalen hierover uit te kunnen wisselen met mensen die soortgelijke ervaringen hebben.

Programma:
Ochtend:   
Welkom, kennismaking, theoretische inleiding.
Aandacht voor jouzelf als kind van je ouders: in oefeningen en uitwisseling

Middag:     
Jij als vader / moeder van jouw kind(eren). 
Hoe kun jij in beide posities de liefde laten stromen?
Afronding met symbool.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Zaterdag 21 augustus 2021 van 10.00 - 17.00 uur
  Code: 21235

Kosten

 • € 69,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 89,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 99,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Deze dag is uitsluitend bedoeld voor mensen die hebben deelgenomen aan het programma Verlaat Verdriet.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Mieke Ankersmid. Miekes werk is voortgekomen uit de dood van haar moeder toen zij 12 jaar oud was. Na het aangaan van haar eigen verlate rouwproces, heeft zij zich geschoold om mensen met verlieservaringen te kunnen begeleiden.
  foto Studio Smik

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld