MENU

Bijeenkomst organiseren

Welkom bij Het Klooster Huissen; de herberg voor de ziel. Je bent hier welkom, wie je ook bent, ongeacht je religie of levensovertuiging en ongeacht voor welke uitdagingen het leven je stelt. Meer dan 150 jaar geleden stichtten Dominicaanse kloosterlingen dit klooster. Wij koesteren dit huis en zetten de traditie van dit klooster voort door mensen en organisaties te inspireren om te zijn wie je bent en om bij te dragen aan een liefdevollere samenleving.

De Kloosterbeleving als bedding

De kloosterbeleving, het ritme van de dagelijkse getijden en de gastvrijheid maken het klooster een bijzondere en inspirerende plek voor bijeenkomsten en evenementen. De sfeer, rust en verstilling bieden een bedding die ruimte geeft, wat veel gasten als een waardevolle bijdrage ervaren.

We gunnen het onze gasten dat zij naar huis gaan met inzicht, inspiratie en rust. Vanuit onze ervaring kunnen we bijdragen aan de invulling van het programma van onze gasten. Daarnaast nodigen we iedereen die in het klooster verblijft uit om deel te nemen aan het kloosterritme. We bieden je van harte de ruimte én de inspiratie om samen stil te staan bij die ene vraag: waar gaat het nou écht om.

Het kloostergebouw en De Herberg

Er staan 2 gebouwen op ons kloosterterrein: het authentieke kloostergebouw en het buitengebouw De Herberg. In beide gebouwen zijn ruimtes voor evenementen, subruimtes en kamers waar gasten kunnen overnachten. Het is het mogelijk om De Herberg volledig af te huren. Dit is geschikt voor organisaties of teams die graag de intimiteit van het gebruik van het volledige gebouw willen ervaren.

Eendaagse bijeenkomsten of evenementen
Het is mogelijk om grootschalige, eendaagse bijeenkomsten of evenementen te houden in het klooster. In onze sfeervolle kapel kunnen bijeenkomsten tot 180 personen gehouden worden. Verder zijn er in totaal 11 zalen en diverse subruimtes in het klooster en in de herberg.  

 Meerdaagse bijeenkomsten of evenementen
Ook kunnen er meerdaagse bijeenkomsten of evenementen met overnachting plaatsvinden in het klooster. Naast 11 zalen en diverse subruimtes beschikken we over 66 kamers en 105 bedden.

Zowel in het kloostergebouw als in De Herberg kunnen gasten overnachten. Het kloostergebouw biedt ruimte voor 56 personen. Hier delen gasten de sanitaire voorzieningen. In De Herberg bevinden zich 21 kamers met eigen sanitair voor maximaal 26 gasten. Hiervan zijn 2 kamers geschikt voor mindervaliden. Zowel in het kloostergebouw als in de Herberg vind je een lift en aangepast sanitair. Houd er wel rekening mee  dat je in het authentieke kloostergebouw enkele drempels en deuren kunt tegenkomen.

Ruimtes & mogelijkheden

De sfeervolle kapel is uitermate geschikt voor lezingen, muziekvoorstellingen en congressen. Hier vinden ook de dagelijkse getijden plaats. Buiten getijden en evenementen om biedt de kapel een plek om je even terug te trekken en een kaars aan te steken. Ook onze meditatieruimte (De Binnenkamer), de stilteruimte, het labyrint en de prachtige kloostertuin maken deel uit van de kloosterbeleving en kun je toevoegen als onderdeel van het programma.

Uiteraard kunnen alle ruimtes van technische gemakken worden voorzien. Daarnaast is het mogelijk om bijeenkomsten die worden gegeven in de kapel te livestreamen.

In het klooster kun je terecht voor een- of meerdaagse:

- Congressen, symposia of seminars

- Vergaderingen, heidagen en trainingen

- Kick-off

- Teambuilding

- Bedrijfsretraites

- Evenementen met meerdere workshops

Eten en drinken
Onze kloosterkeuken verzorgt uitstekende vegetarische maaltijden die dagelijks vers voor onze gasten voor de bewoners van het klooster worden bereid. We streven naar een duurzame keuken; een combinatie van vers, biologisch en fairtrade. We koken zoveel mogelijk met groenten uit onze eigen moestuin, en waar mogelijk is ook het fruit in het klooster is zoveel mogelijk afkomstig uit de kloostertuin. De koks hebben veel ervaring met maaltijden voor grote groepen en met diëten. In de stilterefter kunnen maaltijden in stilte worden genuttigd.

Kloosterritme
We gunnen iedere gast een aangenaam verblijf in ons klooster. We zijn geen stilteklooster, maar wel een plek om te onthaasten en waar de rust overheerst in de kloostergangen en de tuin. Daarnaast wordt aan onze gasten gevraagd rekening te houden met het kloosterritme. Praktisch betekent dit dat je van harte welkom bent bij de dagelijkse getijden in de kloosterkapel om 08.00 uur (Lauden), 12.10 uur (Middagviering, alleen doordeweeks) en 18.30 uur (Vespers) en op zondag bij de eucharistieviering om 10.00 uur. Daarnaast worden de maaltijden worden op vaste tijden geserveerd. Vanaf 22:30 uur wordt het stil in het klooster. We hopen dat je dit kloosterritme kunt omarmen en gunnen het je dat je de uitwerking ervan kunt ervaren. 


Inhoudelijke bijdrage
Wanneer je een bijeenkomst organiseert in het klooster heten we jullie van harte welkom tijdens een welkomstwoord. Daarnaast verkennen we samen in en gesprek welke inhoudelijke bijdrage wij kunnen leveren. Dit kan bestaan uit een rondleiding, een meditatie, een stiltewandeling of een workshop. We horen graag welk doel je voor ogen hebt met je bijeenkomst en denken op basis daarvan graag mee.

Maatschappelijke betrokkenheid
We dragen graag bij aan een liefdevolle samenleving. Heb je als organisatie een maatschappelijk project geformuleerd of heb je hiervoor een idee? En zoek je nog dragende schouders om het project mee vorm te kunnen geven? Neem dan zeker contact met ons op. We gaan hier graag over in gesprek!

Sociale projecten
Kies je voor een bijeenkomst in het klooster, dan draag je direct bij aan de sociale projecten die in het klooster georganiseerd worden. Een deel van de factuur zetten we apart voor onze sociale projecten Zo ondersteunen we onder andere vrijwilligers, mensen die het financieel moeilijk hebben, vluchtelingen en (ex-)psychiatrische patiënten.

Kennismaken 
Voordat we samen een bijeenkomst organiseren maken we graag eerst kennis. Vervolgens laten we graag het klooster zien tijdens een rondleiding en kijken we samen naar hoe we invulling kunnen geven aan je programma. Voor een eerste prijsindicatie of om een afspraak te maken, kun je contact opnemen via planning@kloosterhuissen.nl

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld