MENU

Eten en drinken

Uw ontbijt, middag- of avondmaaltijd gebruikt u in de refter, de gemeenschappelijke eetzaal van het klooster. Onze koks bereiden met zorg en aandacht dagelijks verse vegetarische maaltijden met verse ingrediënten, veelal van het seizoen. Ook een uitgebreider diner of een luxe buffet behoren tot de mogelijkheden. Voor een tussendoortje of smaakvolle afsluiting van uw bijeenkomst serveren we graag een gezonde, huisgemaakte snack of borrelhapje.

Onze koffie en thee zijn biologische en/of fairtrade.

Vers, ambachtelijk en regionaal

Onze kloosterkeuken verzorgt verse, smakelijke vegetarische maaltijden die dagelijks ambachtelijk voor de gasten en voor de bewoners van het klooster worden bereid. We streven naar een duurzame keuken en koken daarom uitsluitend vegetarisch, vers, met de seizoenen en deels biologisch.
Groenten en fruit komen vaak uit de omgeving, daarmee belasten we het milieu wat minder. Met enige regelmaat kunnen we gebruik maken van producten uit onze eigen groenten- en kruidentuin en fruit uit onze bongerd.

Sinds begin 2018 bereiden we uitsluitend vegetarische maaltijden om zo de impact op het klimaat te beperken.
Toevoegingen en kunstmatige smaakversterkers worden in onze keuken niet gebruikt.
Ons keukenteam heeft veel ervaring met diëten. We houden dan ook graag rekening met uw dieetwensen.

Werk in uitvoering
We blijven er aan werken om onze producten en service te verbeteren en onze bijdrage aan een beter klimaat te vergroten.

We werken met de volgende actiepunten:
- Vers
We koken dagelijks vers en ambachtelijk, met verse ingrediënten
- Natuurlijk
We werken met verse producten en kiezen, waar mogelijk, voor producten zonder toevoegingen en kunstmatige smaakversterkers
- Biologisch
We maken vaker gebruik van biologische produkten
- Regionaal
We kiezen voor groenten, fruit en andere producten van boeren en producenten uit de directe omgeving. Zo besparen we veel energie op vervoer en steunen we de regionale economie
- Duurzame vis
We gebruiken uitsluitend duurzaam gevangen vis en houden rekening met de VISwijzer
- Vegetarisch
Onze keuken bereid uitsluitend nog vegetarische maaltijden, Hierdoor leveren we een substantiële bijdrage aan een beter milieu.
- Transport
Om het transport te beperken gebruiken we niet alleen regionale producten, we hebben ook gekozen voor een hoofdleverancier die werkt volgens het lean&green concept en we hebben onze opslagcapacteit vergroot zodat deze hoofdleverancier minder vaak hoeft te rijden.
- Minder afval
We doen er alles aan om onze afvalproductie te beperken. Zo zijn we efficienter gaan koken,  kopen we slimmer in en zullen we in de toekomst gaan stoppen met monoverpakkingen.

Kloosterkoken en kookworkshops

Kloosterkoken is een bijzondere mogelijkheid voor groepen en teams. Gezamenlijk bereidt u een maaltijd met kloosterrecepten en geniet er vervolgens zelf van, na een rondleiding of een meditatie.

Diëten en voedselallergieën

Ons keukenteam heeft veel ervaring met diëten en voedselallergieën of voedselintoleranties. We houden dan ook graag rekening met uw wensen. Dat kunnen we echter alleen doen wanneer we tijdig op de hoogte zijn van allergieën en intoleranties. Het is daarom van belang dat u minimaal 10 dagen voor aanvang van uw verblijf het dieet, voedsel-allergie of voedsel-intolerantie van uw groepsleden/deelnemers aan ons doorgeeft. Wanneer u dit later doorgeeft kunnen we niet garanderen dat we een passende (en veilige) maaltijd kunnen bieden.

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld