MENU

Kloosterkoken - Koken en bezinnen

Samen met uw collega’s, vrienden of familie bezinnen, koken en eten in kloosterlijke sfeer? Dat kan uitstekend in het Dominicanenklooster in Huissen.

U bereidt met elkaar, onder begeleiding van onze kok, een bijzondere kloostermaaltijd aan de hand van authentieke kloosterrecepten. We volgen zo veel mogelijk de seizoenen en de christelijke jaarkalender. We koken volgens inspirerende, eenvoudige, meest Nederlandse recepten. Afgewisseld met een toelichting op het seizoen, een spirituele overweging, enkele gedachten en korte regels voor een gezond, evenwichtig leven met respect voor de natuur.

U krijgt een inleiding over het kloosterleven en, indien u dat wenst, krijgt u een rondleiding door het klooster en neemt u deel aan de avondviering in de kapel.
Met aandacht koken betekent ook met aandacht eten. Uiteindelijk geniet u, tijdens een goed gesprek, gezamenlijk van de door uzelf voorbereide maaltijd met bijbehorende wijnen of bieren.

U kunt met een groep van 8 tot 12 personen deelnemen.
Het tarief bedraagt € 45,00 per deelnemer, inclusief 3-gangen menu en bijpassende wijnen of bieren (2 drankjes p.p.). In overleg bestaat de mogelijkheid een 4e gang toe te voegen aan het menu, de kosten hiervoor bedragen €7,50

Programma
• Wij heten u van harte welkom in het klooster met een drankje en een huisgemaakt hapje
• U krijgt uitleg over het 3-gangen kloostermenu en de werkwijze
• In groepen gaat u aan de slag met de verschillende menu-onderdelen, onder begeleiding van onze kok
• Een pater of een medewerker vertelt u over het kloosterleven en over het Dominicaans gedachtegoed
• Indien u dat wenst ontvangt u een rondleiding en kunt u deelnemen aan de vespers in de kapel. Intussen legt de kok de laatste hand aan de maaltijd
• Gezamenlijk nuttigt u de door uzelf voorbereide maaltijd in de sfeervolle omgeving van het klooster
U kunt het kloosterkoken natuurlijk ook combineren met een vergadering, bijeenkomst of een overnachting in ons klooster.

Informatie en aanmelding
Als u aanvullende informatie wenst kunt u contact opnemen met Jurrien Zwart (chef kok). U kunt zich als groep aanmelden via Peter Schoenmakers (hoofd planning en verhuur).

Kloosterkookprogramma's met open inschrijving

  Wanneer is er wat te doen?

  Kalender wordt geladen...

  Bekijk het volledige overzicht >

  Volg ons op Twitter Twitter icon

  Ontvang onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
  Aanmelden

  Lees hier de Kloosterkrant

  Het Klooster in beeld