MENU

Bezinning en inspiratie voor GGZ-cliënten

Al meerdere jaren ontvangt het Dominicanenklooster Huissen enkele keren per jaar groepen van cliënten en ex-cliënten van GGZ instellingen uit het gehele land. Het doel van het verblijf is bezinning, kennismaking met een klooster en recreatie, ontmoeting en activering.

Bezinning en inspiratie
De groepen verblijven enkele dagen in het klooster met hun eigen begeleiders en genieten van de kloostersfeer en van het kloosterritme. De gasten kunnen deelnemen aan de 3 vieringen per dag en leveren, als ze dat willen, een actieve bijdrage aan de middagdienst. In overleg stellen we een passend programma voor onze gasten samen, dat kan bestaan uit een rondleiding, workshop muziek, workshop creativiteit, een wandeling of activiteit in de omgeving en een gesprek met een van de paters. Het is ook mogelijk om een themaweek te organiseren, waarbij we meerdere dagen werken met verschillende creatieve werkvormen, rondom een thema op het gebied van zingeving. Voor de deelnemers zijn één- of tweepersoons slaapkamers beschikbaar.

De bewoners, de medewerkers en vrijwilligers van het klooster zijn elke keer enorm enthousiast als we deze gasten kunnen verwelkomen. Omdat we deze groepen graag willen ontvangen én omdat dit uitstekend past bij onze doelstelling als open klooster, dat midden in de samenleving staat, willen wij u graag informeren over deze mogelijkheden voor u en uw cliënten.

Subsidies
Omdat we een deel van onze subsidies en middelen hiervoor inzetten, kunnen we u een verblijf van 3 dagen (2 nachten) aanbieden voor een prijs die onder onze gebruikelijke tarieven ligt. De kosten van een driedaags verblijf (inclusief programma) variëren, afhankelijk van het programma en de omvang van de groep, van circa 110 euro tot 150 euro per persoon. In deze tijden waar u met bezuinigingen wordt geconfronteerd, is dit wellicht een mogelijkheid om een betaalbaar en inspirerend verblijf te kunnen organiseren.

We informeren u graag verder over de mogelijkheden. Dat kan per telefoon of per e-mail, maar u bent van harte uitgenodigd om een keer in het klooster langs te komen.

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld