MENU

Mensen met een smalle beurs

Bundel je kwaliteiten -
Inspiratieweek voor mensen met een smalle beurs

Het doel van deze week is om mensen met een smalle beurs de gelegenheid te bieden om een inspirerende week bij te wonen. Een week om positieve perspectieven en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Eigen talenten ontdekken, onderlinge uitwisseling, herkenning en versterking, op adem komen en stil worden, staan centraal in deze week. In een ongedwongen sfeer wordt de deelnemers een programma geboden dat hen de gelegenheid biedt om aan zichzelf toe te komen en aan zichzelf te werken. Er is gelegenheid om met mensen die in dezelfde situatie zitten ervaringen uit te wisselen; er is de mogelijkheid om het ritme en de kracht van het klooster te ervaren en er worden in de ochtend en de avond programma’s aangeboden om stil te staan bij de eigen kwaliteiten en om de eigen kracht te ontdekken, creatief bezig te zijn en meditaties te volgen.

Training voor mensen met een smalle beurs

De doelstelling van deze week is mensen met een smalle beurs de gelegenheid en de middelen aan te reiken om belemmerende patronen in hun leven te doorbreken. Er wordt met name intensief gewerkt met vrouwen die uit willen gaan van hun eigen kracht. Via intensieve trainingen leren ze vaardigheden om hun lot in eigen hand te nemen en op een positieve manier aan hun toekomst te werken.

Inspiratieweek voor alleenstaande vrouwen met kinderen

Alleenstaande moeders met kinderen bieden we de mogelijkheid om in een veilige en inspirerende omgeving samen met de kinderen te ontspannen, de onderlinge band tussen moeder en kind te versterken en te bezinnen. Daarnaast werken we met de moeders aan positieve perspectieven en zelfvertrouwen. Ondertussen krijgen de kinderen een apart, ontspannen kinderprogramma aangeboden. De week biedt deze vrouwen de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en een netwerk op te bouwen.

Inspiratieweek voor tienermoeders en kinderen

Het doel van de inspiratieweek is om jonge moeders met een minimuminkomen en hun kinderen een inspiratieweek aan te bieden. Een week om positieve perspectieven en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Eigen talenten ontdekken, onderlinge uitwisseling, herkenning en versterking, op adem en dichter bij je lijf komen zijn thema’s in deze week. Daarbij is het belangrijk dat de moeders wat losser van hun kind kunnen komen om zich meer op zich zelf te kunnen richten. Dat houdt in dat zij hun kind tijdelijk uit handen durven te geven en aan de kinderleiding durven toe te vertrouwen.

Activiteiten en werkvormen
• Vrije middagen voor ontmoeting en ontspanning
• Onderwerpen die kunnen helpen bij de opvoeding van de kinderen
• Ervaren hoe er verschillen in opvoeding mogelijk zijn en wat je eigen stijl is.
• Ervaren hoe het is om je kinderen los te laten terwijl je met je eigen mogelijkheden aan de slag gaat.
• Creatieve en ontspannende activiteiten, zoals een dansworkshop en een bonte avond
• Stilstaan bij je kwaliteiten.
• Praktische tips rondom financiën, werk, opleiding en ontwikkeling
• De mogelijkheid om iets mee te krijgen van het kloosterleven
(een rondleiding, deelname aan Lauden, middagviering en Vespers)
• Apart programma voor de kinderen, ook ’s avonds, met zwemmen, hutten bouwen, etc.

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld