MENU

Inspiratieweken voor (eenzame) ouderen

Eenzaamheid heeft veel oorzaken, vaak met ingrijpende gevolgen voor het welbevinden van ouderen. Tijdens de inspiratieweken voor ouderen in het Dominicanenklooster kunnen ouderen elkaar in een ontspannen sfeer treffen. In die ontspannen sfeer lukt het uitstekend om ouderen elkaar te laten ontmoeten, ouderen actief te laten zijn en ook weer contacten op te bouwen

Tijdens de activiteiten blijkt elke keer weer hoe belangrijk ontmoeting en beweging is en hoe dit ouderen energie en levenslust geeft. Ouderen waarderen ook zeer de mogelijkheid om hun levensverhalen te delen. Ouderen willen hun omgeving en hun kinderen niet voortdurend belasten met hun verhaal en hun verdriet. Het delen van hun verhalen en hun verdriet is van groot belang.

De doelstelling is ouderen een zinvolle en gezellige vakantieweek te bieden met de bedoeling eenzaamheid te doorbreken, in contact te brengen met andere ouderen en voorwaarden te scheppen voor (structurele) vriendschappen en contacten na afloop van de week.

Regelmatig organiseren we programma’s voor ouderen met een open inschrijving. Daarnaast is het mogelijk om met uw ouderenorganisatie of –instelling een bijeenkomst op maat samen te stellen, voor één dag of meerdere dagen.

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld