MENU

Creatieve Nieuwjaarsretraite ZIJN in het NU

In het ‘volledig met aandacht aanwezig ZIJN’  kan je innerlijke stem opnieuw gehoord worden. De stem die je uitnodigt om in contact te komen met je diepste verlangen en je zielsbestemming voor het komende jaar. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.
Inhoud 

Wie herkent niet het verlangen om na de feestdagen even op adem te komen en alle drukte en bezigheden achter zich te laten.... Het klooster is zo’n plek waar je gehoor kunt geven aan dit verlangen. 

We verzamelen nieuwe energie voor het jaar dat voor ons ligt door onze aandacht te richten op het NU. Creatieve werkvormen lenen zich uitermate goed voor het richten van de aandacht en tot rust en verstilling te komen. Ze nodigen uit om tijd en ruimte te maken voor afstemming en expressie. Wat leeft er in jou dat middels je handen naar buiten mag komen? Je hoeft het niet te weten om expressie te geven aan dat wat van binnen gehoord en gevoeld wil worden. 

Tijdens de creatieve expressie kun je gaan ontdekken wat je mogelijk af houdt van het aanwezig ZIJN in het NU. In het volledig aanwezig ZIJN, kan verbinding gemaakt worden met een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid in jezelf. In het NU ligt de weg naar de toekomst. Je innerlijke stem kan gehoord worden. De stem die je uitnodigt om in contact te komen met je diepste verlangen en je zielsbestemming voor het komende jaar. 

Iedereen die behoefte heeft aan rust, verdieping, zelfreflectie en een nieuwe impuls voor het komende jaar en dit op beeldende wijze wil verkennen, is van harte welkom. 

Werkwijze 
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig. 

Dagprogramma 

Dag 1 Aankomstdag
Avond
19.30 - 21.30 uur Kennismaking en het thema wordt verder verkend. 

Overige dagen:
Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verdieping van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dag 5 Vertrekdag
Ochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen


Meer informatie

Datum

 • Maandag 2 januari 19.30 uur t/m vrijdag 6 januari 2023 13.30 uur
  Code: 23019

Kosten

 • € 519,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 619,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 689,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. 
  www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld