MENU

Creatieve Nieuwjaarsretraite Start vanuit je hart

Op adem komen en af dalen van het hoofd naar het hart. We maken innerlijk ruimte om te luisteren en te voelen naar dat wat het hart ons te vertellen heeft. Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen


Inhoud
Wie herkent niet het verlangen om na de feestdagen even op adem te komen en alle drukte en bezigheden achter zich te laten… Het klooster is zo’n plek waar je gehoor kunt geven aan dit verlangen en nieuwe energie kunt opdoen voor het jaar dat voor je ligt.

Middels beeldende opdrachten, momenten van verstilling, beweging op muziek en fysieke oefeningen, dalen we af van het hoofd naar het hart. Er kan ruimte gemaakt worden om het hart te openen en te luisteren en te voelen naar dat wat het ons te vertellen heeft.

Op speelse en creatieve wijze verkennen we de taal van ons hart. En alles wat je maakt is goed! Wanneer we met milde liefdevolle aandacht naar onszelf kunnen kijken, ontstaat er in-zicht op de weg die voor ons ligt in dit nieuwe jaar.

Iedereen die behoefte heeft aan rust, verdieping, zelfreflectie en een nieuwe impuls voor het komende jaar en dit op beeldende wijze wil verkennen, is van harte welkom.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Dagprogramma

Dinsdagmiddag
16.00 - 17.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema
Dinsdagavond
19.30  - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Overige dagen:
Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

Avondprogramma
19.30  - 21.00 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Zaterdagochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl

Een voorovernachting is niet mogelijk bij dit programma.


Meer informatie

Datum

 • Dinsdag 2 januari 16.00 uur t/m zaterdag 6 januari 2024 13.30 uur
  Code: 24004

Kosten

 • € 576,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 686,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 726,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en fysieke oefeningen (Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw).
  www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld