MENU

Creatieve Nieuwjaarsretraite Start vanuit je hart

Dit programma is volgeboekt. Wanneer u zich nog aanmeldt komt u op de wachtlijst.

Op adem komen en af dalen van het hoofd naar het hart. We maken innerlijk ruimte om te luisteren en te voelen naar dat wat het hart ons te vertellen heeft. Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud

Wie herkent niet het verlangen om na de feestdagen even op adem te komen en alle drukte en bezigheden achter zich te laten.... Het klooster is zo’n plek waar je gehoor kunt geven aan dit verlangen en nieuwe energie kunt opdoen voor het jaar dat voor je ligt.
Door middel van beeldende opdrachten, momenten van verstilling en beweging op muziek, dalen we af van het hoofd naar het hart. Er kan ruimte gemaakt worden om het hart te openen en te luisteren en te voelen naar dat wat het ons te vertellen heeft. Op speelse en creatieve wijze verkennen we de taal van ons hart. En alles wat je maakt is goed! Wanneer we met milde liefdevolle aandacht naar onszelf kunnen kijken, ontstaat er in-zicht op de weg die voor ons ligt in dit nieuwe jaar.

Iedereen die behoefte heeft aan rust, verdieping, zelfreflectie en een nieuwe impuls voor het komende jaar en dit op beeldendewijze verkennen, is van harte welkom.

Degenen die eerder een creatieve Nieuwjaarsretraite hebben gevolgd worden ook van harte uitgenodigd. Het programma is volledig herzien.

Werkwijze

Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.
 

Dagprogramma
08.00 uur lauden
08.30 uur ontbijt
9.30 - 12.30 uur ochtendprogramma
12.30 uur maaltijd
aanvang middagprogramma wisselt per dag
17.30 uur maaltijd
18.30 uur vespers
20.00 - 21.30 uur avondprogramma


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Conny Brouwer, kunstzinnig dynamisch coach en docent. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie en counseling gebruik makend van creatieve werkvormen.
    www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld