MENU

Creatieve Nieuwjaarsretraite ZIJN in het NU

In het ‘volledig met aandacht aanwezig ZIJN’  kan je innerlijke stem opnieuw gehoord worden. De stem die je uitnodigt om in contact te komen met je diepste verlangen en je zielsbestemming voor het komende jaar. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.
Inhoud 

Wie herkent niet het verlangen om na de feestdagen even op adem te komen en alle drukte en bezigheden achter zich te laten.... Het klooster is zo’n plek waar je gehoor kunt geven aan dit verlangen. 

We verzamelen nieuwe energie voor het jaar dat voor ons ligt door onze aandacht te richten op het NU. Creatieve werkvormen lenen zich uitermate goed voor het richten van de aandacht en tot rust en verstilling te komen. Ze nodigen uit om tijd en ruimte te maken voor afstemming en expressie. Wat leeft er in jou dat middels je handen naar buiten mag komen? Je hoeft het niet te weten om expressie te geven aan dat wat van binnen gehoord en gevoeld wil worden. 

Tijdens de creatieve expressie kun je gaan ontdekken wat je mogelijk af houdt van het aanwezig ZIJN in het NU. In het volledig aanwezig ZIJN, kan verbinding gemaakt worden met een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid in jezelf. In het NU ligt de weg naar de toekomst. Je innerlijke stem kan gehoord worden. De stem die je uitnodigt om in contact te komen met je diepste verlangen en je zielsbestemming voor het komende jaar. 

Iedereen die behoefte heeft aan rust, verdieping, zelfreflectie en een nieuwe impuls voor het komende jaar en dit op beeldende wijze wil verkennen, is van harte welkom. 

Werkwijze 
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig. 

Dagprogramma 

Zondag 2 januari 2022
Avond 19.30 - 21.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Maandag 3 januari 2022
Ochtend 10.00 – 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag: op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag 15.30 – 17.30 uur Verdieping van het thema
Avond 20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dinsdag 4 januari 2022
Ochtend 9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag; op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag 15.30 – 17.30 Verdieping van het thema
Avond 20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Woensdag 5 januari 2022
Ochtend 9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag; op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag Verdieping van het thema op eigen wijze
Avond 20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Donderdag 6 januari 2022
Ochtend 10.00 – 12.30 Creatieve afronding van deze dagen

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Zondag 2 januari 19.30 uur t/m donderdag 6 januari 2022 13.30 uur
  Code: 22003

Kosten

 • € 499,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 599,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 669,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. 
  www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld