MENU

Creatieve oud en nieuw retraite Stilstaan in de tijd

We staan op creatieve wijze stil bij het afgelopen jaar en kijken vooruit naar het nieuwe jaar. Wat dient zich in het heden aan wat ons kan bezielen voor het nieuwe jaar. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
Winter, tijd van rust en verstilling. Al het aardse leven heeft zich in zichzelf teruggetrokken. Nieuwe krachten worden verzameld. Uiterlijk is er rust, innerlijk is er beweging.

Deze dagen verzamelen ook wij nieuwe krachten. We staan stil en richten onze aandacht naar het meest wezenlijke deel van onszelf. Wat is daarin hoorbaar en voelbaar? Wat zijn voor jou bronnen van kracht en inspiratie? Het creatief bezig zijn kan een bron van inspiratie zijn. En het kan ons brengen bij rust en verstilling. Het is dan een volledig opgaan in het spel van lijnen, kleuren en vormen. Het hoeft niets te worden. Het mag ontstaan. Er is alleen maar heden. En vanuit dat wat er op dat moment is, kijken we terug op het jaar dat we achter ons laten. Waarvan zouden we afscheid kunnen nemen, opdat er ruimte ontstaat voor een nieuwe innerlijke beweging? Loslaten in overgave, is het hart openen voor wat zich diep van binnen afspeelt. Het is ons toevertrouwen aan de stroming van het leven. In die stroming wordt als vanzelf zichtbaar wat zich richting de toekomst wil ontvouwen.

Iedereen die op een creatieve bezinnende wijze stil wil staan tijdens deze dagen is van harte welkom.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Zaterdag 28 December 2024
Middag
16.00 – 17.30 uur Kennismaking met elkaar  
Avond 19.30 – 21.30 uur Kennismaking met het thema

Overige dagen:
Ochtend programma

9.30 – 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld
Maandagmiddag 30 December 2024 is een VRIJE MIDDAG

Avond programma
19.30 – 21.00 Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?
Dinsdagavond 31 December 2024 duurt het avond programma tot 24.00 uur.

Woensdag 01 januari 2025
10.00 – 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

De aanvangstijden van het programma zijn op dit moment nog bij benadering.

Een voor- of na-overnachting is niet mogelijk bij dit programma.


Meer informatie

Datum

 • Zaterdag 28 december 16.00 uur t/m woensdag 1 januari 2025 13.30 uur
  Code: 24292

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 576,- Tarief A
 • € 686,- Tarief B
 • € 726,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw.
  Website: www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld