MENU

Kloostergasten

IN VERBAND MET DE MAATREGELEN TEGEN DE CORONA UITBRAAK IS HET GASTENVERBLIJF TOT EN MET FEBRUARI 2021 GESLOTEN.
Indien u toch graag op individuele basis in het klooster wenst te verblijven, kunt u zich aanmelden voor een van de volgende programma's:

Op zoek naar...
Onderweg zijn, een individuele retraite

 

Het gastenverblijf van Dominicanenklooster Huissen beschikt over 3 kamers voor 3 gasten. Wanneer u hiervoor boekt dan ben u te gast bij de paters. Gasten wonen de vieringen bij, genieten samen met de paters de maaltijd en in de ochtend de koffie.


Verblijf enkele dagen in het Dominicanenklooster, ervaar de rust en stilte en beleef de louterende werking van het dagelijkse kloosterritme. Ons gastenverblijf staat open voor iedereen die verlangt om in een omgeving van stilte en afzondering tot zichzelf te komen.

Individueel verblijf

Wanneer u individueel de stilte zoekt is het mogelijk om enige tijd in het gastenverblijf van het klooster te verblijven. In een kloosterlijke sfeer kunt u de stilte zoeken om op adem komen of om enige tijd te studeren of te schrijven of zich voorbereiden op een belangrijke levenskeuze. U bepaalt uw eigen dagritme en u vult zelf uw eigen programma in. U beschikt tijdens uw verblijf over een eigen kamer en over een gezamenlijke keuken en huiskamer. Tijdens de ochtendkoffie kunt u de bewoners, medewerkers en vrijwilligers ontmoeten. U geniet u de warme maaltijd samen met de leden van de communiteit. Tijdens uw verblijf is een gesprek mogelijk. 

Kloostergasten. Verblijven bij klooster HuissenDaarnaast bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de dagelijkse vieringen in de kapel. Tevens kunt u deelnemen aan de vaste activiteiten in het klooster, zoals de cantorijrepetitie op woensdagavond of het zenuur op donderdagavond. Ook kunt u tijdens uw verblijf deelnemen aan concerten in het klooster.

Aanmelding voor een individueel verblijf in het gastenverblijf loopt telefonisch via de gastenbroeder Henk Jongerius (026 - 326 44 41, weekdagen tussen 17.30 uur en 18.15 uur. Belt u voor andere vragen dan over het gastenverblijf ons algemene nummer 026-326 44 22).

Bij geen gehoor kan het zijn dat de lijn bezet is. U verneemt dan echter geen in-gesprek-toon, vanwege het doorkiessysteem. Probeert u het enkele minuten later nogmaals.

Wilt u met een groep verblijven of heeft u vragen over een van onze programma's? Neemt u dan tijdens kantooruren contact op met het secretariaat, 026-3264422 of info@kloosterhuissen.nl

Kosten
Voor het gastenverblijf gelden de volgende verblijfkosten: 
A € 35,00
B € 49,00
C € 59,00
Prijzen op basis van 1 persoonskamer, excl. btw en  €1,00 toeristenbelasting per persoon per nacht. Inclusief maaltijden, koffie en thee.
De tarieven zijn inkomensafhankelijk. Het A tarief geldt indien u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Het B tarief is voor inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Het C tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren.

Groepsverblijf

De gastenverblijf-formule is slechts beschikbaar voor 3 gasten tegelijk. Wilt u met een groep komen? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt dan zelf het programma invullen van uw verblijf. In overleg met u kunnen we activiteiten organiseren, zoals creatieve en muzikale workshops en meditaties. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op www.kloosterhuissen.nl/ruimte-huren>>


Voor verblijf met een groep kunt u contact opnemen met de afdeling Planning en Verhuur: 026-3264421 of accommodatie@kloosterhuissen.nl

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld