MENU

Kloostergasten

Verblijf enkele dagen in het Dominicanenklooster, ervaar de rust en stilte en beleef de louterende werking van het dagelijkse kloosterritme. Ons gastenverblijf staat open voor iedereen die verlangt om in een omgeving van stilte en afzondering tot zichzelf te komen.

Individueel verblijf

Wanneer u individueel de stilte zoekt is het mogelijk om enige tijd in het gastenverblijf van het klooster te verblijven. In een kloosterlijke sfeer kunt u de stilte zoeken om op adem komen of om enige tijd te studeren of te schrijven of zich voorbereiden op een belangrijke levenskeuze. U bepaalt uw eigen dagritme en u vult zelf uw eigen programma in. U beschikt tijdens uw verblijf over een eigen kamer en over een gezamenlijke keuken en huiskamer. Tijdens de ochtendkoffie kunt u de bewoners, medewerkers en vrijwilligers ontmoeten. U geniet u de warme maaltijd samen met de leden van de communiteit. Tijdens uw verblijf is een gesprek mogelijk. U kunt als u dat wenst ook werkzaamheden in de kloostertuin verrichten.

Kloostergasten. Verblijven bij klooster HuissenDaarnaast bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de dagelijkse vieringen in de kapel. Tevens kunt u deelnemen aan de vaste activiteiten in het klooster, zoals de cantorijrepetitie op woensdagavond of het zenuur op donderdagavond. Ook kunt u tijdens uw verblijf deelnemen aan concerten in het klooster.

Aanmelding voor een individueel verblijf in het gastenverblijf loopt telefonisch via de gastenbroeder Theo Koster (026 - 326 44 49, weekdagen tussen 17.30 uur en 18.15 uur).
Bij geen gehoor kan het zijn dat de lijn bezet is. U verneemt dan echter geen in-gesprek-toon, vanwege het doorkiessysteem. Probeert u het enkele minuten later nogmaals.
Wilt u met een groep verblijven of heeft u vragen over een van onze programma's? Neemt u dan tijdens kantooruren contact op met het secretariaat, 026-3264422 of info@kloosterhuissen.nl

Kosten
Verblijfkosten (minimaal 2 nachten, incl. overnachting en maaltijden) per etmaal zijn:
A € 29,00 voor minimum inkomens tot maximaal € 1.200,- per maand
B € 39,00 voor modale inkomens tot maximaal € 1.600,- per maand
C € 49,00 voor bovenmodale inkomens van € 1.600,- per maand en voor diegenen die de kosten kunnen declareren

Prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief toeristenbelasting (€ 1,00 p.p.p.n.)

Groepsverblijf

Het is ook mogelijk om met grote en kleine groepen enige tijd in het klooster te verblijven. U kunt dan zelf het programma invullen van uw verblijf. In overleg met u kunnen we activiteiten organiseren, zoals creatieve en muzikale workshops, meditaties en kloosterkoken. 
Voor verblijf met een groep kunt u contact opnemen met de afdeling Planning en Verhuur: 026-3264421 of accommodatie@kloosterhuissen.nl

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...