MENU

Meerdaagse workshop Fresco schilderen

Deze dagen kunt u zelf leren een fresco te maken op een voorbereid paneel op een structuur van kalk en zand. De wereldberoemde fresco’s van Michelangelo en de Sixtijnse Kapel wijzen u de weg (…en de docent ook).
Fresco’s werden al gemaakt voor Christus, zowel in natte techniek als droge of – er tussenin – mezzotechniek. Een eeuwenlange werkwijze op een ruwe en gelaagde structuur. Fresco betekent  ‘fris’ en is vergelijkbaar met aquareltechniek.

Op de eerste dag bereiden we het paneel voor en we vergroten de tekening naar 40 x 60 cm. Op de 2e dag gaan we schilderen waarbij het accent ligt op de structuur van kalk en zand en de natuurlijke pigmenten.

Schilderervaring is niet vereist voor dit programma. Hieronder vindt u een link met voorbeelden waaruit u kunt kiezen. Het kan, maar behoeft geen religieus voorbeeld te zijn. Laat u inspireren door de afbeeldingen die op internet te vinden zijn. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, overlegt u met de docent wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens gaat u aan de slag om uw eigen voorbeeld  om te zetten in een prachtig fresco. U zult verbaasd zijn over wat u kunt bereiken in slechts een paar dagen!

Voor inspirerende voorbeelden: klik hier

Dat het schilderen een kunst is weten we wel, maar de Orthodoxe veelzijdige kunst omvat ook zingen in een heel specifieke meditatieve manier, in verband met gebed. We nodigen u uit tijdens de schildercursus een nieuwe belevenis te ervaren in de mystieke wereld van de Byzantijnse muziek (Griekse orthodoxe liederen en hun traditie).
Let op: zang-ervaring is niet nodig. De zangworkshop is niet voor professioneel zingen bedoeld maar als verdieping van de ervaring van het iconen schilderen. Kortom, we geven u een extra dimensie in de mystieke wereld van Orthodox Christelijke Kunst.

Het zangonderdeel zal worden gegeven door Aleksan Chobanov, zanger en alumni van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, afdeling Oude Muziek. Aleksan heeft ruim 20 jaar ervaring in muziek, veelal in de orthodoxe traditie. Hij heeft tientallen concerten gegeven in Europa en de VS en zal u toegang bieden tot een nieuwe wereld.

Voor dit programma moet u rekening houden met € 60,00 materiaalkosten.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 219,- Tarief A
  • € 319,- Tarief B
  • € 419,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Martin Mandaliev,
     afkomstig uit Bulgarije en de 4de generatie van een familie van iconenschilders.


    Aleksan Chobanov, heeft ruim 20 jaar ervaring in muziek, veelal in de orthodoxe traditie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld