MENU

Driedaagse workshop Fresco schilderen

Deze dagen kunt u zelf leren een fresco te maken op een voorbereid paneel op een structuur van kalk en zand. De wereldberoemde fresco’s van Michelangelo en de Sixtijnse Kapel wijzen u de weg (…en de docent ook).
Fresco’s werden al gemaakt voor Christus, zowel in natte techniek als droge of – er tussenin – mezzotechniek. Een eeuwenlange werkwijze op een ruwe en gelaagde structuur. Fresco betekent  ‘fris’ en is vergelijkbaar met aquareltechniek.

Op de eerste dag bereiden we het paneel voor en we vergroten de tekening naar 40 x 60 cm. Op de 2e dag gaan we schilderen waarbij het accent ligt op de structuur van kalk en zand en de natuurlijke pigmenten.

Schilderervaring is niet vereist voor dit programma. Hieronder vindt u een link met voorbeelden waaruit u kunt kiezen. Het kan, maar behoeft geen religieus voorbeeld te zijn. Laat u inspireren door de afbeeldingen die op internet te vinden zijn. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, overlegt u met de docent wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens gaat u aan de slag om uw eigen voorbeeld  om te zetten in een prachtig fresco. U zult verbaasd zijn over wat u kunt bereiken in slechts een paar dagen!

Voor inspirerende voorbeelden: klik hier

Voor dit programma moet u rekening houden met € 40,00 a € 50,00 materiaalkosten.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Maandag 26 september 19.30 uur t/m woensdag 28 september 2022 16.00 uur
  Code: 22159

Kosten

 • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 348,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Martin Mandaliev,
   afkomstig uit Bulgarije en de 4de generatie van een familie van iconenschilders.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld