MENU

Weekend Fresco schilderen

Dit weekeinde kunt u zelf leren een fresco te maken op een voorbereid paneel op een structuur van kalk en zand. De wereldberoemde fresco’s van Michelangelo en de Sixtijnse Kapel wijzen u de weg (…en de docent ook).
Fresco’s werden al gemaakt voor Christus, zowel in natte techniek als droge of – er tussenin – mezzotechniek. Een eeuwenlange werkwijze op een ruwe en gelaagde structuur. Fresco betekent  ‘fris’ en is vergelijkbaar met aquareltechniek.

Op de eerste dag bereiden we het paneel voor en we vergroten de tekening naar 40 x 60 cm. Op de 2e dag gaan we schilderen waarbij het accent ligt op de structuur van kalk en zand en de natuurlijke pigmenten.

Schilderervaring is niet vereist voor dit programma. Hieronder vindt u een link met voorbeelden waaruit u kunt kiezen. Het kan, maar behoeft geen religieus voorbeeld te zijn. Laat u inspireren door de afbeeldingen die op internet te vinden zijn. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, overlegt u met de docent wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens gaat u aan de slag om uw eigen voorbeeld  om te zetten in een prachtig fresco. U zult verbaasd zijn over wat u kunt bereiken in slechts een paar dagen!

Voor inspirerende voorbeelden: klik hier


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 22 mei 14.00 uur t/m zondag 24 mei 2020 16.00 uur
    Code: 20019

Kosten

Begeleiding


  • Martin Mandaliev,
     afkomstig uit Bulgarije en de 4de generatie van een familie van iconenschilders.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld