MENU

Creatieve kerstretraite Stilstaan in het licht

Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om jezelf vol-ledig in het Licht te zetten. Ontdek wat jij nodig hebt om voluit te stralen in jouw mens ZIJN. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
Tijdens de dagen voor kerst wordt het steeds vroeger donker. Alles keert naar binnen. De aarde lijkt te slapen en is vol verwachting naar wat komen gaat: de komst van het licht in de wereld én in onszelf.

Een mens is altijd onderweg, zoekend naar……. licht, vrede en rust.

Tijdens deze kerstretraite verkennen we op creatieve wijze deze zoektocht. Wat kom je tegen wanneer je jouw verlangen gaat volgen en jouw licht laat schijnen? Welke obstakels zouden je in de weg kunnen staan, wanneer je voluit gaat stralen vanuit jouw diepste mens ZIJN? Je kunt daarbij behouden wat je nog dient en loslaten wat niet meer bij je past. Door aandacht te geven aan vreugde, openheid en lichtheid (VOL-ledig) in je leven, ontstaat er als vanzelf ruimte voor verwondering. ‘Ledig’ zou je kunnen zien als de ruimte waar je kunt ‘zijn’ en de ontmoeting met je diepste zelf kunt aangaan.

Herken je het verlangen om op creatieve bezinnende en meditatieve wijze het licht van kerst in jou te gaan verkennen en ontdekken, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze dagen voor en tijdens het Kerstfeest.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Zondag 22 December 2024
Avond
19.30 – 21.30 uur Kennismaking met het thema

Maandag 23 December en Dinsdag 24 December 2024
Ochtend
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag 15.00 – 17.30 uur Verdieping van het thema op beeldende wijze
Avond 19.30 – 21.00 uur Afronding van het dag programma: wat heeft nog aandacht nodig?

Woensdag 25 December 2024
Ochtend
VRIJE OCHTEND;
Middag 14.00 – 16.30 uur Verdieping van het thema op beeldende wijze
Avond 19.30 – 21.00 uur Afronding van het dag programma: wat heeft nog aandacht nodig.

Donderdag 26 December 2024
Ochtend
10.00 – 12.30 uur Creatieve afronding van het programma

De aanvangstijden van het programma zijn op dit moment nog bij benadering.

 


Meer informatie

Datum

  • Zondag 22 december 19.30 uur t/m donderdag 26 december 2024 13.30 uur
    Code: 24102

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 549,- Tarief A
  • € 649,- Tarief B
  • € 699,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw. Website: www.ConnyBrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld