MENU

Creatieve winterretraite Van het donker naar het licht

Tijdens deze donkere dagen voor Kerst, word je uitgenodigd om jezelf vol-ledig in het Licht te zetten. Ontdek jouw innerlijke schoonheid in het samenspel van donker en licht. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud 
De laatste bladeren worden van de bomen geblazen, de natuur wordt kaal. We gaan de donkerte in. Winter wordt wel gezien als de nacht van het jaar, de aarde lijkt te slapen.
Uiterlijk is er rust, van binnen is er groei. In de winter word je op jezelf teruggeworpen, het is een tijd van naar binnen keren en nieuwe gebieden in jezelf onderzoeken.
Wat is er verborgen in jou dat gezien mag worden en in het licht gezet mag worden? Wat is het deel van je Zelf dat je ontkent, doet alsof het er niet is? Het zijn overigens echt niet de slechte eigenschappen die we verdringen. Het zijn vaak juist heel positieve, zoals creativiteit, of het vermogen tot onvoorwaardelijke liefde. Nelson Mandela sprak het al uit: “Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw die ons het meest beangstigt.”

Tijdens deze dagen voor Kerst, word je uitgenodigd om jezelf vol-ledig in het Licht te zetten. Ontdek jouw innerlijke schoonheid in het samenspel van donker en licht.

Herken je het verlangen om op creatieve en lichtvoetige wijze het donker en licht in jezelf te gaan verkennen en ontdekken, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze voorbereidingsdagen op het Kerstfeest.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma 
Vrijdagavond 19.30 - 21.30 uur: 
Kennismaking met elkaar en met het thema 

Zaterdagochtend 9.30 - 12.30 uur: 
Oefeningen om aan te komen in de dag. 
Op beeldende wijze verkennen van het thema
Zaterdagmiddag 15.30 - 17.30 uur:
Verdieping van het thema
Zaterdagavond  20.00 - 21.30 uur: 
Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Zondagochtend  
VRIJE OCHTEND; gelegenheid om deel te nemen aan de Eucharistieviering
Zondagmiddag (aanvang wordt nog vastgesteld): 
Verdieping van het thema
Zondagavond  20.00 - 21.30 uur:  
Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig? 

Maandagochtend 9.30 - 12.30 uur: 
Oefeningen om aan te komen in de dag.
Op beeldende wijze verkennen van het thema 
Maandagmiddag (aanvang wordt nog vastgesteld): 
Verdieping van het thema op eigen wijze
Maandagavond 20.00 - 21.30 uur: 
Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig? 

Dinsdagochtend 10:00 - 12.30 uur: 
Creatieve afronding van deze dagen 

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 17 december 19.30 uur t/m dinsdag 21 december 2021 13.30 uur
    Code: 21070

Kosten

  • € 489,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 589,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 649,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer, kunstzinnig dynamisch coach en docent. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie en counseling gebruik makend van creatieve werkvormen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld