MENU

Oude meesters - Icoon schilderen in olietechniek

De Renaissance biedt ons volop gelegenheid om verschillende stijlen van schilderen te leren kennen. In deze dagen gaan we op reis door de schilderijen van de oude meesters – Botticelli, Bronzino, Leonardo da Vinci, van Eyck en andere tijdgenoten. Of, afhankelijk van uw keuze, door de icoon te schilderen met olieverf, beïnvloed door de renaissance techniek.
Onze bestemming bereiken we door het gebruik van authentieke schildertechnieken. Op een daartoe voorbereid houten paneel gaan we met eigeel, olie en pigment een indrukwekkende kopie schilderen van een door u gekozen meesterwerk. Verder zullen we met een aantal fijnere technieken kennismaken, met de diepte van de kleuren en de effecten van licht en schaduw die in de portretten ontstaan.

Klik hier voor meer inspiratie.

Om een haalbare keuze van schilderij te maken – stuurt u de afbeelding van uw voorkeur naar de docent op info@martinartstudio.com voor overleg.

Voor dit programma wordt uitgegaan van € 60,00 materiaalkosten. Met de docent af te rekenen tijdens het programma.

Zang als verdieping
Dat het schilderen een kunst is weten we wel, maar de Orthodoxe veelzijdige kunst omvat ook zingen in een heel specifieke meditatieve manier, in verband met gebed. We nodigen u uit tijdens de schildercursus een nieuwe belevenis te ervaren in de mystieke wereld van de Byzantijnse muziek (Griekse orthodoxe liederen en hun traditie).
Let op: zang-ervaring is niet nodig. De zangworkshop is niet voor professioneel zingen bedoeld maar als verdieping van de ervaring van het iconen schilderen. Kortom, we geven u een extra dimensie in de mystieke wereld van Orthodox Christelijke Kunst.

Het zangonderdeel zal worden gegeven door Aleksan Chobanov, zanger en alumni van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, afdeling Oude Muziek. Aleksan heeft ruim 20 jaar ervaring in muziek, veelal in de orthodoxe traditie. Hij heeft tientallen concerten gegeven in Europa en de VS en zal u toegang bieden tot een nieuwe wereld.


Meer informatie

Datum

 • Woensdag 6 november 11.00 uur t/m zaterdag 9 november 2024 16.00 uur
  Code: 24192

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 539,- Tarief A
 • € 639,- Tarief B
 • € 739,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Martin Mandaliev, afkomstig uit Bulgarije en de 4de generatie van een familie van iconenschilders.

  Aleksan Chobanov, heeft ruim 20 jaar ervaring in muziek, veelal in de orthodoxe traditie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld