MENU

Meerdaagse Creatieve Pinksterretraite Inspiratie

Beeldende middelen bieden je een lichtvoetige en speelse ontdekkingstocht naar wat jou inspireert. Je wordt uitgenodigd om gewoon maar te doen en te zien waar je uitkomt. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
Inspiratie komt van het Latijnse woord inspiratio, dat adem, bezieling, ingeving betekent. Geïnspireerd raken wil dus zeggen dat je 'iets binnen krijgt': een idee, een gemoedstoestand, een gevoel. Misschien herken je dat wel, je rijdt in je auto of staat onder de douche en in ene weet je wat of hoe je iets moet gaan doen. Zo’n moment voelt erg goed en het gaat weer stromen in je. Er zijn niet voor niets mooie woorden voor bedacht: in de flow zijn, de geest krijgen of een brainwave hebben.

Zo'n inspiratievonk kan door verschillende dingen teweeg gebracht worden: een boek, toespraak, schilderij, muziekstuk, spelende kinderen, speelgoed, troep, kleuren, de natuur, gedichten, stemmen, mensen..... Kortom: alles kan inspiratie bieden aan degene die er op dat moment voor open staat. Er is dus een bepaalde stemming of houding nodig om inspiratie 'binnen te krijgen', om het bericht speciaal voor jou te horen, te zien, te voelen en tot je door te laten dringen.

Tijdens deze workshop verkennen we welke stemming / houding jou doet openstaan voor jouw speciale bericht. We gebruiken verschillende beeldende middelen om op speelse en lichtvoetige wijze te ontdekken wat en hoe jij wordt geïnspireerd. Wat zet jou in vuur en vlam? Je wordt uitgenodigd om gewoon maar te doen en te zien waar je uitkomt. Hierdoor kan ruimte ontstaan om vrij te spelen en nieuwe inspiratie op te doen.

Heb jij behoefte aan nieuwe inspiratie en wil je dit op beeldende wijze verkennen, dan nodig ik je van harte uit.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Vrijdagmiddag

16.00 – 17.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema
Vrijdagavond
19.30 – 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Overige dagen:
Ochtend programma

9.30 – 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
ZONDAGOCHTEND IS EEN VRIJE OCHTEND
Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld
Avond programma
19.30 – 21.00 Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dinsdagochtend
10.00 – 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 17 mei 16.00 uur t/m dinsdag 21 mei 2024 13.30 uur
  Code: 24103

Kosten

 • € 576,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 686,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 726,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en fysieke oefeningen (Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw).
  www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld