MENU

Voorstelling Vannacht naar dag - 75 jaar vrede en vrijheid

Aanmelden is niet meer mogelijk

Een muzikale vertelling over oorlog en vrede. De oorlog kent vele verhalen vanuit verschillende invalshoeken. In de voorstelling Vannacht naar Dag zitten vijf persoonlijke Europese verhalen.


Het eerst verhaal begint met Generaal Montgomery in Zuid Engeland, die de soldaten klaarstoomt voor D-Day, de trainingen die zij krijgen en de risico’s die ze nemen. Het tweede verhaal gaat over Irene Sendler die 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warchau heeft gesmokkeld en gered. Zij wordt in 1983 onderscheiden. Het derde verhaal vertelt de aanloop naar de afzetting van Mussolini en de Italiaanse partizaan Paolo Vasario die zijn strijd bekoopt met de dood. Hij wordt gefusilleerd en zijn afscheidsbrief wordt gelezen. Het vierde verhaal vertelt de geschiedenis van de kampbeul Wilhelm Boger, de Auschwitz-processen en het schuldgevoel van zijn kleindochter Ursula Boger. Quirine eindigt met het verhaal van haar moeder tijdens de slag om Arnhem. De doodsangst tijdens de bombardementen als zij in het bos in Oosterbeek zit en haar kracht om na de oorlog het leven weer op te pakken.

De performance Vannacht naar Dag wordt gespeeld één uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. De duur van de voorstelling is 60 minuten, tijdens de voorstelling wordt het dan licht. Op 26 september 2019 is dat van 6.32 uur tot 7.32 uur. 


Meer informatie

Kosten

Begeleiding

  • Deze voorstelling wordt verzorgd door Stichting Doloroso
    www.vannachtnaardag.nl

    Quirine Melssen - Zang/spel
    Eddy van Dijken - Piano
    Susanne Degerfors - Cello

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld