MENU

Weekend Zingen met hart en ziel

De stem is een prachtig instrument. In dit weekend zingen we in een ontspannen omgeving liederen “by heart”, dus zonder bladmuziek. We onderzoeken wat de stroom en energie van de muziek bij ons opwekt en geven daar expressie aan. En wat vertellen teksten ons, en hoe zetten we dat om in klank.
In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


Muziek verzacht het hart
Heel stil en zonder geweld,
opent muziek de deuren naar de ziel

(Sophie Scholl)

Vrijheid in de stem
Zo leren we om vrijer met de stem en de muziek om te gaan. Komt er een tweede stem bij je op? Probeer het eens uit, en wat maakt of hij wel of niet klinkt? Ervaar eens hoe het is om improviserend te zingen. En voor wie wil: Neem eens de kans om alleen voor de groep te zingen! Zo biedt het weekend de mogelijkheid om iets te ervaren wat je nog niet van jezelf kende, een stukje persoonlijke groei.

De stem als instrument
Om vrij te kunnen zingen besteden we aandacht aan zangtechniek, vrije ademstroom, klank en resonantie. Het helpt om meer in de ontspanning en het genieten te komen en geeft zo meer ruimte aan expressie.

Wereldmuziek en spirituele muziek
Je kan dit weekend kennismaken met vele liederen rondom de wereld, met betekenisvolle teksten. We zingen eigentijdse, traditionele en spirituele liederen uit alle windstreken. Voel al zingend de aarde van Afrika, het temperament van Spanje, de melancholie van de Balkan, de diepe bezinning van India of de Soefi’s, de hemelse klanken van een Taizé-lied. De muziek wordt live begeleid met gitaar of accordeon.

Kloostersfeer
De sfeervolle en op verdieping gerichte ambience van klooster Huissen geeft een extra dimensie aan het zangweekend. De verzorging krijgt veel aandacht evenals de heerlijke vegetarische maaltijden.

Programma (wijzigingen zijn mogelijk)

VRIJDAG
- Kennismaken & Zingen, in de flow komen.
- Het fundament: Aarde, adem, klank en resonantie. Wat maakt dat wij klinken.
- Avond Wereldmuziek: Liederen uit alle regio’s van de wereld vertellen het verhaal van mensen uit verschillende tijden en plaatsen.

ZATERDAG
- Ochtendyoga.
- Taal en betekenis. Wat voelen we bij bepaalde teksten en hoe kunnen we hier expressie aan geven. En kunnen we hiermee improviseren?
- Buiten: Indianenliederen.
- Zangavond Balkan, Joods en Klezmer.

ZONDAG
- Ochtendyoga.
- Eucharistieviering (facultatief).
- Improvisatie.
- Expressie en eigen geluid.
- Mantra avond: een uitnodiging om naar binnen te keren en al luisterend en zingend mee te bewegen met de krachten die in deze oeroude gezangen schuilen.

MAANDAG
- Ochtendyoga
- Verdiepen, herhalen en verankeren
- Gezamenlijke afsluiting
 

Hieronder lees je enkele deelnemers- ervaringen van eerdere weekenden:

“Zingen, zangen, gezongen worden… hoe bevrijdend kan  het zijn,  om urenlang met anderen en met mezelf in samenzang  te zijn, met  een betekenisvol lied en kundige en klank- en sfeervolle begeleiding van Martijn op gitaar en accordeon. Zingen raakt de ziel…, raakte míjn  ziel, dank allen voor deze ervaring.” F

"Ik vond het weekend echt super!!!!! Ik zit nu heel relaxed op mijn werk, zo af en toe een mantra neuriënd: dank!" R

“Het zangweekend zal ik niet snel  vergeten. Daar waar zingen emotie wordt weet Martijn met zachtheid ruimte te geven aan wat er leeft. Liederen sloten aan bij de energie van de groep, wat maakte dat we met elkaar prachtige dingen hebben neergezet en ik mij verbonden voelde. De kracht van de groep deelnemers vond ik verrassend. Heerlijk om weer geïnspireerd te zijn!” M

“Dit weekend heeft me iets heel bijzonders gebracht: ik heb me groots verbonden gevoeld en me gelaafd aan alle liefdevolheid die te horen en te voelen was.” A

"Ik kijk terug op een heel fijn weekend met stuk voor stuk fijne mensen. Een weekend waarin ik (bij) mijzelf kon zijn, mijzelf ben tegengekomen, er het één en ander is losgemaakt en waarin ik lekker heb gezongen en heb mogen experimenteren met verschillende stemmen." R

"Dank je wel voor dit mooie, waardevolle weekend. De activiteiten waren gevarieerd en vooral energie gevend en ontspannend. Er was ruimte om mijn eigen plan te trekken als dat nodig was. De uitnodigende manier waarop je de activiteiten in vrijheid aanbiedt voelde fijn! Ik doe graag nòg een keer zo’n weekend!"M


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 5 juli 14.00 uur t/m maandag 8 juli 2024 13.30 uur
    Code: 24115

Kosten

  • € 429,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 569,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 629,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. Je kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Martijn Nanninga, zijn grote passie is het delen van muziek, met zangers, muzikanten, amateurs. Zijn coachende stijl maakt dat hij in de groep een sfeer van vertrouwen kan creëren waardoor deelnemers op ontspannen wijze het mooiste in zichzelf naar boven halen. Opgeleid als flamenco gitarist, zanger en accordeonist. www.zingkring.nl, www.singingfactory.com.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld