MENU

Weekend Zingen vanuit het hart

Dit programma is volgeboekt. Na aanmelding komt u op een wachtlijst.
Een heerlijk weekend waarin je je kan onderdompelen in alles wat zingen ontspannen en plezierig maakt: de adem, lichaam, betekenis, ritme, samenklank en improvisatie. Je zet een stap op zoek naar jouw eigen persoonlijke geluid. En voor wie wil: zing eens een solo! Repertoire uit de wereldmuziek en spirituele liederen. 
Wat betreft zang en corona: Uitgangspunt voor het weekend is dat we fijn en ontspannen samen zijn, én dat iedereen zich safe voelt. De ruimtes zijn geventileerd en we hebben onze maatregelen. Heb je vragen, neem gerust even contact op met de docent via info@zingkring.nl

Vrijheid in de stem
We zingen de liederen “by heart”, dus zonder bladmuziek. We onderzoeken wat de stroom en energie van de muziek bij ons opwekt en geven daar expressie aan. Wat vertellen de teksten ons, en hoe zetten we dat om in klank. Zo leren we om vrij met de stem en de muziek om te gaan.  Komt er een tweede stem bij je op? Probeer het eens uit, en wat maakt of hij wel of niet klinkt? Ervaar eens hoe het is om improviserend te zingen. Komt er een beweging bij je op? En voor wie wil: Pak eens de kans om alleen voor de groep te zingen! Zo biedt het weekend de mogelijkheid om iets te ervaren wat je nog niet van jezelf kende, een stukje persoonlijke ontwikkeling. 

Zangtechniek
Om vrij te kunnen zingen besteden we aandacht aan zangtechniek, vrije ademstroom, klank en resonantie. Het helpt om meer in de ontspanning en het genieten te komen en geeft zo meer ruimte aan expressie van wat het hart te zeggen heeft. 

Wereldmuziek en spirituele muziek
Je kan dit weekend kennismaken met vele liederen rondom de wereld, met veelal betekenisvolle teksten. We zingen eigentijdse, traditionele en spirituele liederen uit alle windstreken. Voel al zingend de aarde van Afrika, het temperament van Spanje, de melancholie van de Balkan, de diepe bezinning van India of de Soefi’s, de hemelse klanken van een Taizé-lied. Alle muziek wordt live begeleid met gitaar of accordeon. 

Voor wie
- Je houdt van zingen maar je vindt het nog lastig om los te zijn van het gevoel van ‘mooi zingen’. Je verlangt er naar om vrij en vanuit je gevoel te zingen; 
- Je wil graag de verbinding verdiepen tussen stem en gevoel;
- Je wil gewoon het plezier en de ontspanning van zingen ervaren en je in het zingen met anderen verbinden;
- Je bent nieuwsgierig naar nieuw en inspirerend repertoire;
- Je wil graag wat tips en tricks om de stem met meer ontspanning en meer klank te gebruiken;
- Je denkt dat je niet kan improviseren maar wil het toch wel eens in een veilige omgeving uitproberen;
- Je hart of lichaam vragen naar meer contact, je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de stem hierbij. 

Kloostersfeer
De sfeervolle en op verdieping gerichte ambience van klooster Huissen geeft een extra dimensie aan het zangweekend. De verzorging krijgt veel aandacht evenals de heerlijke vegetarische maaltijden.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

VRIJDAG
- Kennismaken & Zingen, in de flow komen.

ZATERDAG 
- Ochtendyoga.
- Adem, klank en resonantie. Wat maakt dat wij klinken. Hoe kunnen we de trilling in onszelf voelen en verder versterken. En ons buikgevoel, wat vertelt het ons en wat kunnen we daar mee…
- Taal en betekenis. Wat voelen we bij bepaalde teksten en hoe kunnen we hier expressie aan geven. En kunnen we hiermee improviseren?
- Avond Wereldmuziek: Liederen uit alle regio’s van de wereld vertellen het verhaal van mensen uit verschillende tijden en plaatsen.

ZONDAG
- Ochtendyoga.
- Eucharistieviering (facultatief).
- De verbinding tussen de stem en jouw innerlijk, jouw gevoel.
- Expressie en improvisatie, vrijheid in de stem, spelen en genieten.
- Mantra avond: een uitnodiging om naar binnen te keren en al luisterend en zingend mee te bewegen met de krachten die in deze vaak oeroude gezangen schuilen. En hoe verbinden we dat met onszelf.

MAANDAG
- Ochtendyoga
- Herhalen en verankeren
- Gezamenlijke afsluiting

Muziek verzacht het hart
Heel stil en zonder geweld,
opent muziek de deuren naar de ziel

(Sophie Scholl)

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 399,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 489,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 539,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Martijn Nanninga, zijn grote passie is het delen van muziek, met zangers, muzikanten, amateurs. Zijn coachende stijl maakt dat hij in de groep een sfeer van vertrouwen kan creëren waardoor deelnemers op ontspannen wijze het mooiste in zichzelf naar boven halen. Opgeleid als flamenco gitarist, zanger en accordeonist. www.zingkring.nl, www.singingfactory.com.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld