MENU

Weekend Zingen vanuit het hart

Een heerlijk weekend waarin je je kan onderdompelen in alles wat zingen ontspannen en plezierig maakt: de adem, lichaam, betekenis, ritme, samenklank en improvisatie. Je zet een stap op zoek naar jouw eigen persoonlijke geluid. En voor wie wil: zing eens een solo! Repertoire uit de wereldmuziek en spirituele liederen. I.s.m. Joyce Lakwijk, coach in lichaamswerk en meditatie.


In samenwerking met Joyce Lakwijk, coach in lichaamswerk en meditatie

Muziek verzacht het hart
Heel stil en zonder geweld,
opent muziek de deuren naar de ziel

(Sophie Scholl)

Jouw gevoel in de stem
De stem is een prachtig maar ook kwetsbaar instrument. In dit weekend zingen we in een veilige omgeving liederen “by heart”, dus zonder bladmuziek. By heart, vanuit het hart. We zoeken het gevoel van het hart en geven er uitdrukking aan met de stem. We onderzoeken wat de stroom en energie van de muziek bij ons opwekt en geven daar expressie aan. En wat vertellen teksten ons, en hoe zetten we dat om in klank.

Vrijheid in de stem
Zo leren we om vrij met de stem en de muziek om te gaan.  Komt er een tweede stem bij je op? Probeer het eens uit, en wat maakt of hij wel of niet klinkt? Ervaar eens hoe het is om improviserend te zingen. En voor wie wil: Neem eens de kans om alleen voor de groep te zingen! Zo biedt het weekend de mogelijkheid om iets te ervaren wat je nog niet van jezelf kende, een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Een heel bijzondere toevoeging
Joyce Lakwijk zal op zondagmiddag een workshop verzorgen. Zij begeleidt ons om dichter bij ons hartsgevoel te komen met behulp van fijnzinnig en mindful lichaamswerk en meditatie.
Met milde hartopenende oefeningen en een visualisatie wekken we het hart voorbij de kwetsuren. Dat geeft ruimte voor wat er vanuit het diepe, mededogende hart naar ons toe wil komen.

Zangtechniek
Om vrij te kunnen zingen besteden we aandacht aan zangtechniek, vrije ademstroom, klank en resonantie. Het helpt om meer in de ontspanning en het genieten te komen en geeft zo meer ruimte aan expressie van wat het hart te zeggen heeft.

Wereldmuziek en spirituele muziek
Je kan dit weekend kennismaken met vele liederen rondom de wereld, met veelal betekenisvolle teksten. We zingen eigentijdse, traditionele en spirituele liederen uit alle windstreken. Voel al zingend de aarde van Afrika, het temperament van Spanje, de melancholie van de Balkan, de diepe bezinning van India of de Soefi’s, de hemelse klanken van een Taizé-lied. Alle muziek wordt live begeleid met gitaar of accordeon.

Voor wie
- Je houdt van zingen maar je vindt het nog lastig om los te zijn van het gevoel van ‘mooi zingen’. Je verlangt er naar om vrij en vanuit je gevoel te zingen;
- Je wil graag de verbinding verdiepen tussen stem en gevoel;
- Je wil gewoon het plezier en de ontspanning van zingen ervaren en je in het zingen met anderen verbinden;
- Je bent nieuwsgierig naar nieuw en inspirerend repertoire;
- Je wil graag wat tips en tricks om de stem met meer ontspanning en meer klank te gebruiken;
- Je denkt dat je niet kan improviseren maar wil het toch wel eens in een veilige omgeving uitproberen;
- Je hart of lichaam vragen naar meer contact, je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de stem hierbij;

Kloostersfeer
De sfeervolle en op verdieping gerichte ambience van klooster Huissen geeft een extra dimensie aan het zangweekend. De verzorging krijgt veel aandacht evenals de heerlijke vegetarische maaltijden.

Programma
(wijzigingen voorbehouden)

Vrijdag
- Kennismaken & Zingen, in de flow komen.

Zaterdag
- Ochtendyoga.
- Workshop Aarde, adem, klank en resonantie. Wat maakt dat wij klinken. Hoe kunnen we de trilling in onszelf voelen en verder versterken. En ons buikgevoel, wat vertelt het ons en wat kunnen we daar mee…
- Indianenliederen, voel de bodem en de aardse kracht in deze oerliederen.
- Zangavond Joods, Klezmer en gipsy-Balkan. Een ontspannen avond met melancholische én feestelijke muziek.

Zondag
- Ochtendyoga.
- Eucharistieviering (facultatief).
- Workshop Joyce Lakwijk, verstillend en openend lichaamswerk
- De verbinding tussen de stem en jouw hart, jouw gevoel, expressie.
- Mantra avond: een uitnodiging om naar binnen te keren en al luisterend en zingend mee te bewegen met de krachten die in deze vaak oeroude gezangen schuilen. En hoe verbinden we dat met ons eigen gevoel…

Maandag
- Ochtendyoga
- Improvisatie en op zoek naar jouw eigen geluid
- Herhalen en verankeren
- Gezamenlijke afsluiting


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 17 juni 19.30 uur t/m maandag 20 juni 2022 16.00 uur
  Code: 22148

Kosten

 • € 399,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 499,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 559,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Martijn Nanninga, zijn grote passie is het delen van muziek, met zangers, muzikanten, amateurs. Zijn coachende stijl maakt dat hij in de groep een sfeer van vertrouwen kan creëren waardoor deelnemers op ontspannen wijze het mooiste in zichzelf naar boven halen. Opgeleid als flamenco gitarist, zanger en accordeonist. www.zingkring.nl, www.singingfactory.com.


  Joyce Lakwijk begeleidt mensen in retraites en coaching met mindful lichaamswerk, meditatie en expressie. Ze laat je je essentie ervaren en helpt je om die concreet vorm te geven in leven en werk. Ze gelooft dat gehoor geven aan je eigen unieke inspiratie, vervullend werkt en Joy geeft. Verder begeleidt ze intervisiegroepen voor predikanten en geestelijk verzorgers en werkt als communicatieadviseur, -trainer en -docent. www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld