MENU

Kerstconcert

Kom en geniet van dit bijzondere kerstconcert door het ensemble Capella Phos Hilaron, aangevuld met gastzangers. Onder leiding van Wolfgang Lange zullen sfeervolle kerstmelodieën de kapel van het Dominicanenklooster Huissen vullen.


We zullen samen een paar klassieke Christmas Carols gaan zingen. Werken van onder andere componisten als: G. Holst, R. Vaughan Williams, F. Mendelssohn en J.S. Bach.  Het Magnum Mysterium van T.L. de Victoria zal klinken, een indrukwekkende compositie die het geheim van het Kerstfeest bezingt. Het orgel zal worden bespeeld door Martin Kas.

Het koor geeft in dit concert weer blijk van haar doelstelling om de muziek uit de liturgische tradities van Oost en West bij elkaar te brengen. Zo wordt o.a. gezongen uit de Latijnse, de Slavisch-Bijzantijnse en de Anglicaanse kersttraditie.

We kijken ernaar uit om samen het naderende Kerstfeest te vieren!
Aanvang  15.30 uur.  Er is een deurcollecte. Aanmelden is niet nodig.

Capella Phos Hilaron zou graag nieuwe zangers / zangeressen in het koor verwelkomen. Zij zingen een uitgebreid repertoire van oude liturgische werken tot moderne composities. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers en repeteert wekelijks op de vrijdagavond in de kloosterkapel. Gemiddeld zijn er zo’n vier uitvoeringen per jaar. U bent van harte uitgenodigd om een repetitie bij te wonen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Trix Smit (b.smit93@chello.nl).


Meer informatie

Kosten

  • Deurcollecte  € ,-

Begeleiding


  • Wolfgang Lange studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en deze studie werd vervolgd aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg alwaar hij in 2003 zijn Master’s Degree behaalde. Naast de vaste dirigent van het Projectkoor Gelderland is Wolfgang sinds september 2022 de nieuwe artistiek leider van het Noordelijk Bach Consort (Groningen). Daarnaast leidt hij het Kamerkoor Mnemosyne (Nijmegen), het Gelders Bach Collegium (Apeldoorn) en het Luna Kamerkoor (Utrecht).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld