MENU

Meerdaagse Kloosterretraite Op adem komen

Een individuele retraite in het klooster om te reflecteren op de coronaperiode en vervolgens vooruit te kijken. Wellicht ontstaan door de crisistijd nieuwe inzichten en daardoor nieuwe kansen?
Deze individuele retraite is een alternatief voor het gastenverblijf, dat voorlopig gesloten blijft. We bieden hiermee de mogelijkheid om individueel in het klooster te verblijven. Gasten vullen grotendeels hun eigen dagprogramma, maar kunnen meedoen aan gezamenlijke momenten zoals meditatiemomenten en groepsgesprekken. De begeleiding kan wisselen.  

Het Corona virus heeft ons leven bepaald in de afgelopen tijd en het zal nog lange tijd een rol spelen in ons leven en in onze maatschappij. Het virus leidde tot zorg, angst en verdriet en ook tot rigoureuze maatregelen, maar ook tot nieuwe verbondenheid en oog voor elkaar.

Nu we weer naar buiten kunnen is het tijd om te reflecteren op deze periode en weer innerlijke rust en vertrouwen te ervaren. Het is ook het moment om stil te staan bij de toekomst en om keuzes te maken voor de komende tijd. Welke dingen wil je vasthouden en welke dingen wil je anders blijven doen. Welke keuzes maak je na het coronavirus, want deze crisistijd is ook een kans om anders verder te gaan.

We nodigen u uit om een paar dagen op adem te komen in het klooster voor een individuele retraite en te bezinnen op de crisis en de kansen. U heeft een eigen kamer en kunt deelnemen aan de dagelijkse vieringen en meditaties in het klooster. Elke dag ontvangt u een inspirerende tekst. Er is de mogelijkheid voor een gesprek met de begeleider en verder is er ruimte voor eigen invulling. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • Inclusief 1pk  € 349,-
  • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Dat wordt dan door ons verrekend.

Begeleiding

  • Diverse medewerkers van het klooster begeleiden het programma.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld