MENU

Midweek schrijfretraite Taal van mijn hart

“Taal van mijn hart” is een schrijfretraite voor iedereen die wil luisteren naar wat het hart te zeggen heeft. Deze retraite (deel twee uit een reeks van drie) heeft als thema: 'Eenvoud'. Het volgend jaar zal het thema 'verbinding' zijn. Deze reeks van drie retraites kan ook los van elkaar worden gevolgd.
In juli is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


Tijdens deze retraite (maximaal 10 deelnemers) volg je elke dag een schrijfworkshop en heb je de middagen om zelf te schrijven aan de hand van aangereikte opdrachten. Aan de ene kant is dit een verdiepende schrijfopdracht die je, als je dat wilt, per workshop kunt doen.  Daarnaast ontvang je een extra opdracht waarbij je je laat leiden door woordeloze inspiratie. Je bepaalt dus zelf hoeveel je tussen de workshops door  nog wilt schrijven. In de middagen is er bovendien gelegenheid om een individueel gesprek met Hanny in te plannen als je daar behoefte aan hebt.

Tijdens de workshops laat je je inspireren door liedteksten en is de muziek de toegangspoort naar je innerlijk weten. Ben jij benieuwd of je de taal van jouw hart kunt verstaan als je alle ruis van thuis achter je laat en je koestert in de stilte van het klooster? Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Je hebt geen schrijfervaring nodig, alleen de bereidheid om je hart open te zetten.

Het klooster is een ideaal decor voor deze retraite. De rust en het ritme zorgen voor een heerlijk ontspannen sfeer. Je hebt bovendien de mogelijkheid om in de ochtend, middag en avond naar de vieringen te gaan als je dat wilt. Je kunt genieten van heerlijke, verse vegetarische maaltijden die deels biologisch zijn. Het ontbijt gebruiken we in stilte.

Tijdens de hele week staat de ruimte waar de workshops worden gegeven tot onze beschikking waar je tot 20.30 uur in stilte kunt schrijven als je dat wilt. Vanaf 20.30 uur kun je hier elkaar - als je dat wilt - ontmoeten onder het genot van een drankje. Om 22.30 uur is het stil in het klooster.

Programma
Op de eerste dag kun je inchecken vanaf 13.30 uur. We starten het programma om 14.00 uur.

Dag 1:
13.30 uur: inchecken
14.00 - 16.10 uur: Schrijfworkshop 1: Verstilling

Dag 2:
10.00 – 12.10: Schrijfworkshop 2: In de kern
Middag: Je ontvangt een opdracht met woordeloze inspiratie (duur ca. 1 uur) en de verdiepende opdracht (ca. 30-40 min.) die je – als je dat wilt - op je eigen tijd kunt doen.

Dag 3:
10.00 - 12.10 Schrijfworkshop 3: Masker af
Middag: Je ontvangt een opdracht met woordeloze inspiratie (duur ca. 1,5 uur.) en de verdiepende opdracht (ca. 30-40 min.) die je – als je dat wilt - op je eigen tijd kunt doen.

Dag 4:
10.00 - 12.10 Schrijfworkshop 4: Ik ben genoeg
14.00 – 16.00  Deze middag maak je in elk geval de opdracht ter voorbereiding op de laatste workshop (1,5 – 2 uur). Als je dat wilt kun je – op je eigen tijd – ook nog de verdiepende opdracht doen (30-40 min.)

Dag 5:
10.00-12.10  schrijfworkshop 5: Er is niet veel nodig.
13.30 – 13.45: gezamenlijk afscheid
In de middagen van dag 2, 3 en 4 is er tevens gelegenheid tot een persoonlijk gesprek met Hanny Kuijer.

Wat heb je nodig?
Neem voor deze schrijfretraite de volgende spullen mee:
- een A4-schrift of voldoende A4-papier voor de schrijfoefeningen
- een paar fijne pennen (meerdere kleuren) en een potlood
- kleurpotloden of stiften
- twee tijdschriften met veel afbeeldingen, om uit te scheuren
- plakstift
- schaar

–optioneel: een digitaal fototoestel of de smartphone-camera, mocht je beeld willen vastleggen bij schrijfsels. Maar het ook eenvoudig zonder.

Informatie?
Wil je informatie over je verblijf, speciale wensen, kosten of aanmelding, dan kun je terecht bij het klooster.
Mocht je inhoudelijke informatie willen over het programma, dan kun je met Hanny Kuijer contact opnemen info@enervie.nl of per telefoon 06 16 052 872.

Wil je eerst zelf kennismaken met het creatief dagboekschrijven? Koop dan het boek "Heerlijk schrijven" (€15,00) en schrijf aan de hand van de zes hoofdstukken, zie ook www.enervie.nl voor meer info.


Meer informatie

Data

 • Maandag 1 juli 14.00 uur t/m vrijdag 5 juli 2024 13.30 uur
  Code: 24099
 • Maandag 4 november 14.00 uur t/m vrijdag 8 november 2024 13.30 uur
  Code: 24101

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 569,- Tarief A
 • € 679,- Tarief B
 • € 739,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Hanny Kuijer
  , schrijfbegeleider reflectief schrijven en eigenaar van EnerVie Schrijfatelier
  www.enervie.nl

   

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld