MENU

Meerdaagse Schrijfretraite Rouw - Tij in mij

Dit programma is geannuleerd. Je kunt je hier niet meer voor aanmelden.

Driedaagse schrijfretraite speciaal voor mensen die rouwen na het overlijden van een geliefd persoon. Voor hen die er naar verlangen al schrijvend op verhaal te komen, in een kleine groep lotgenoten (max 8) en ingebed in het ritme van de kloostergetijden. 
Rouw verduren is een enorme opgave die langdurig veel van je vergt. In die rouw kan het verlangen naar reflectie en ordening zich aandienen. Een verlangen naar, en behoefte aan, tijd en ruimte om te reflecteren en te schrijven. Over datgene wat je is overkomen, over wie je hebt verloren en over alles wat rouw teweegbrengt.
Er is geen routekaart voor rouw maar schrijven kan ons helpen ons te oriënteren en verlies te dragen. Een schrijfretraite Rouw-Tij in mij biedt een veilige, voedende bedding om woorden te vinden voor dat wat jou beweegt en bewoog.

 Sommige verliezen benemen je de adem en laten je verstomd en sprakeloos achter. Wij mensen zijn van nature verhalenvertellers. Wij leggen verbanden tussen de dingen die ons overkomen waardoor gebeurtenissen in ons leven een plaats in ons levensverhaal krijgen. Hierdoor krijgt ons leven betekenis en voelen we ons gezien en gehoord; gekend. Schrijven is een intieme manier om jouw persoonlijke rouwverhaal te verwoorden.

Rouw-Tij in mij is een schrijfretraite waarin we precies dát gaan doen. Met pen en papier dwalen we door het landschap van de grote gebeurtenis die je leven op zijn kop heeft gezet. We waden als het ware langs eb en vloed, door hoog- en laagtij, behoedzaam langs springvloed en doodtij. Gerichte schrijfopdrachten geven je een bedding. De kracht van aandacht doet zijn werk. We volgen het ritme dat de getijden van het klooster ons biedt. Je gaat taal vinden die jou past, komt op adem en vindt een luisterend oor bij elkaar.

Werkwijze:
In een veilige en inspirerende setting zul je afwisselend in je eentje zitten schrijven, in groepjes aan elkaar voorlezen en plenair praten over wat het schrijven met je doet en je brengt. De sfeer is vanzelfsprekend uitnodigend en eenieder is welkom met zijn of haar verhaal. Rita zal in haar rol als begeleider duidelijk zijn in het sturen van het proces; met ruimte voor veel en waar nodig heldere begrenzing. Een Rouw-Tij in mij schrijfretraite is geen therapie maar kan zeer zeker een therapeutische werking hebben.

Notabene: Deelname aan deze schrijfretraite vraagt van de deelnemers enige stevigheid in zichzelf, voldoende zelfsturing waar het omgaan met hevige emoties betreft en kracht om verdriet en tranen, van zichzelf en anderen, te verduren.

Dagindeling:
Ieder dagdeel komen we bijeen voor het schrijfprogramma in onze werkruimte. Daaromheen is voldoende tijd ingepland om desgewenst de bijeenkomsten in de kapel bij te wonen, de maaltijden te gebruiken en je even terug te trekken. We volgen het dagritme van het klooster.

 


Meer informatie

Kosten

  • € 299,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 369,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 439,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Rita Spijker is schrijfster, schrijfbegeleider en zowel opgeleid als ervaren in rouwprocessen. Zij schreef o.a. het autobiografische boek Rauwe dagen over het overlijden van haar ouders. Voor inhoudelijke vragen over het programma, mail: ritaspijker@gmail.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld