MENU

Totale ontspanningsweekend

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je (dagelijkse) stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust, stilte of bezinning? Dan is dit weekend iets voor jou – én het verdiept direct je welzijn!

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.
Tijdens dit ontspannende stilteweekend kom je tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis. Je werkt aan het versterken van je immuunsysteem en het ondersteunen van innerlijke rust en balans.

De nadruk ligt vooral op ontspanning, de kracht van je adem en meditatie (in beweging). Alles om stress te verminderen, rust ruimte te geven en innerlijke kracht aan te boren. Je komt letterlijk op adem, aangezien een bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Naast meer veerkracht en vitaliteit kun je ook beter slapen en ervaar je meer levenslust.

Één op de drie mensen ervaart – in meer of mindere mate – stress, zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Verschillende ademhalingsoefeningen helpen je je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt. Daarbij zullen ook diverse ontspanningsoefeningen bijdrage aan het herstel van je hele zijn.

Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke (ademhalings)oefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

De sessies kenmerken zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Dit programma is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want er worden mogelijkheden voor verschillende opties geïntegreerd en er is ruimte voor individuele aandacht. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, voor een wandeling of om te rusten.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker, yogi of verlicht te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Dagschema:
Dit weekend staat in het teken ontspanning, adem en stilte. Onder bezielde begeleiding krijg je verschillende technieken en oefeningen aangereikt zodat je uitgerust en helder het weekend verlaat. En het klooster ontzorgt je tijdens je verblijf.

Het dagschema bestaat uit een ochtendwandeling en meditatie, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies en op zaterdag een avondsessie. Verder is er ruimte om de inzichten van je gedachtenwereld, de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren.

Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Dominicanenklooster kunt bijwonen.

Alhoewel elk weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer net anders.

Ervaringen van eerdere deelnemers

‘Voor het eerst sinds maanden heb ik weer oprechte blijdschap gevoeld en verdriet toegelaten. De batterij is écht weer opgeladen. Ik heb genoten van de hele ambiance.’

‘De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

‘Ik ben een ‘ander mens’ geworden. Door de adem ben ik mezelf en mijn innerlijke kracht en gezondheid weer gaan ervaren. Ik kan nu bewust en autonoom aan de slag verder thuis’

‘De adem- en ontspanningssessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

‘Een prachtige combinatie en balans tussen informatie, oefeningen, aandachtstraining, stilte, de vrije tijd en de verbazingwekkende kracht van het klooster’.

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is dit weekend iets voor jou – én het verdiept direct je welzijn!

Aanbevolen links:

Jasmijn biedt diverse online sessies op veel voorkomende klachten, van stress en slapeloosheid tot nek- en rugpijn. Ontdek hier hoe Jasmijn je direct kan ondersteunen in je welzijn.

Wanneer Jasmijn het programma verzorgt, integreert ze ook enkele oefeningen van The Work©. Deze methode is een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide) meditatie.  Met de oefeningen word je je gewaar van beperkende en stressvolle overtuigingen of gedachten die je vervolgens bevraagt en daarmee patronen kan doorbreken. De ontspanningsoefeningen zorgen voor het verminderen van fysieke stress waardoor je beter gaat slapen. The Work© vermindert ook mentale stress. Het opent zowel je geest als hart waardoor je direct meer vrijheid, vreugde en rust ervaart.

Jasmijn is gecertificeerd facilitator van The Work© van Byron Katie.


Meer informatie

Data

 • Vrijdag 2 augustus 19.30 uur t/m zondag 4 augustus 2024 16.00 uur
  Code: 24083
 • Vrijdag 1 november 19.30 uur t/m zondag 3 november 2024 16.00 uur
  Code: 24085

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 418,- Tarief A
 • € 523,- Tarief B
 • € 599,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • In augustus wordt de retratie begeleid door:


  Fleur van Schuylenburch is niet alleen yogadocente maar ook holistisch coach op het gebied van beweging, levensstijl en voeding. Ze ondersteunt jou in het (her)vinden van een duurzame manier om je welbevinden te verbeteren. Ze stimuleert je om bewust in contact met jezelf te zijn en in je leven te staan, zodat je vanuit je eigen kracht en op een veilige wijze kunt voortbewegen.


  Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialisserde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruik kunt maken van haar begeleiding. Haar begeleiding is geschikt voor zowel beginners als ervaren beoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties integreert. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Jasmijn is gecertificeerd facilitator van The Work©. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest en als een essentieel onderdeel van stressvermindering. Op JasmijnKoelink.com kun je direct beginnen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld