MENU

Inspiratiedag Hoe jouw plek bezieling geeft!

Inspiratie- en ontmoetingsdag voor iedereen die zoekt naar het vormgeven van zingeving, religie, bezinning in de eigen werkomgeving en daarbuiten.


In de groeiende markt van mensen die zoeken naar zingeving, verdieping en betekenis hebben spirituele centra, kloosters, bezinningscentra en kerken veel kansen. Mentale gezondheid, bezinning, stilte en persoonlijke ontwikkeling lijken na corona nog belangrijker te worden. Maar denken deskundigen hier ook zo over? Wat zijn nieuwe thema’s waar de komende jaren rekening mee gehouden moet worden? Hoe speel je in op de mogelijkheden die er liggen en welke aanpak vraagt dat?

Programma
10.00 uur: Welkom door Anne Stael en Aalt Bakker

10.15 uur: Laurens Knoop - Wat leert het succes van de School of Life ons?

Laurens Knoop is oprichter en creatief directeur van The School of Life Amsterdam. Na een succesvolle carrière in marktonderzoek en consultancy ontdekte hij The School of Life in Londen. Hij wist onmiddellijk dat deze ‘school’ ook naar Nederland moest komen. In enkele jaren tijd zette hij The School of Life Amsterdam en Brainwash op: het grootste filosofiefestival van Nederland. Hij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de thema’s 'ondernemerschap' en 'meesterschap' en vertelt hier met vurig enthousiasme over.

11.30 uur: Marktplaats, elkaars expertise leren kennen.

11.55 uur: Rikko Voorberg - Ruimte voor jouw plek!

Rikko Voorberg is theoloog, schrijver en theatermaker. Via kunstinstallaties en geëngageerde acties probeert hij hoop te brengen op plekken waar het schuurt. Op een eigen wijze gaat hij in de op de vraag: hoe neem je als bezinningsplek of stilteplek de ruimte in?

12.45 uur: Mogelijkheid bijwonen viering

13.00 uur: Lunch

13.45 uur: Annette Nobuntu Mul - Een ander perspectief: de zoektocht naar zingeving

Wij zien in Nederland individualisme en polarisatie in een steeds diverser wordende samenleving. Individuen en groepen worden uitgesloten en het milieu wordt steeds meer belast. Wij zien ook de behoefte aan een ander perspectief, een groeiende behoefte aan en zoektocht naar meer zingeving. Velen voelen een drang nieuwe wegen te vinden, die constructief inhoud geeft aan samen leven. Annette is opleider en inspirator van het ‘Ubuntu Leiderschapsprogramma’.

14.15 uur: Eerste ronde workshops

15.30 uur: Tweede ronde workshops

Workshops
1. Anne Stael: Er zijn vaak veel partijen betrokken bij een plek, met allemaal verschillende ideeën en belangen. We kijken met een systemische invalshoek (een organisatieopstelling) naar de verschillende belangen en mogelijkheden.

2. Aalt Bakker: Klooster in transitie. Hoe ontwikkel je een inhoudelijk interessant en financieel gezond centrum? Welke dilemma’s zijn er en hoe maak je keuzes?

3. Nicole Tulfer: directeur van De Roos. Spiritueel centrum in Amsterdam. Hoe zet je als leider verschillende expertises in, inclusief je spirituele kennis en kunde.

4. Gerda Hoekstra: De Kloosterkerk in Den Haag wil een nieuwe spirituele plek vormgeven. Welke input heeft de uitgebreide verkenningsopdracht van Gerda hiervoor gegeven en hoe doe je goed onderzoek naar wat er nodig is?

5. Jos Douma: online spiritualiteit vorm geven. Jos Douma is bereikt veel mensen met zijn online School voor Spiritualiteit waarin hij online cursussen, retraites en vieringen aanbiedt. Waarom is hij succesvol en wat is zijn verdienmodel?

16.30 uur: Plenaire afsluiting

17.00 uur: Einde en mogelijkheid tot mee eten

Organisatie
Deze dag is een initiatief van het Dominicanenklooster in Huissen en Zienwatonzichtbaaris in samenwerking met Volzin en Reliwerk.

Dominicanenklooster Huissen volgt de corona-adviezen van de overheid. De actuele maatregelen zijn te vinden op onze homepage


Meer informatie

Kosten

 • Programma exclusief warme maaltijd  € 85,-
 • Programma inclusief warme maaltijd (17:30 uur)  € 99,-

Begeleiding


 • Anne Stael is eigenaar van Zienwatonzichtbaaris, ze werkt op het gebied van zingeving en zakelijkheid met onder andere geestelijk verzorgers en bezinningsplekken.

  Aalt Bakker
  , directeur van Stichting Dominicanenklooster Huissen www.kloosterhuissen.nl

  Nicole Tulfer
  is directeur van De Roos, een spiritueel centrum in Amsterdam www.roos.nl

  Gerda Hoekstra is spreker over onderwijsvernieuwing, begeleider van trajecten schoolleidingen mbt schoolcultuur, begeleider van PR-trajecten ontwikkeltrajecten docenten op gebied appreciative inquiry en talentgericht werken – www.klaprozenopzee.nl.

  Jos Douma
  is predikant van de Plantagekerk in Zwolle, auteur van boeken op het gebied van geloofsbeleving, kerk-zijn, bijbellezen en gebed en docent spiritualiteit aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven – www.josdouma.nl

  Laurens Knoop is oprichter en creatief directeur van The School of Life Amsterdam

  Rikko Voorberg is theoloog, schrijver en theatermaker (meer info)

  Annette Nobuntu Mul is opleider, trainer, executive coach, supervisor, leertherapeut, auteur en spreker. Zij is de founder van Ubuntu Society, voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld