MENU

De Clown en de Danser wachten...in de advent

Waar wacht je op? Op een speelse manier beoefenen we het wachten als ambacht van de clown en de danser. Gretig en vol verwondering...als religieuze levenshouding. 


Advent is afgeleid van het Latijnse woord adventus, dat ‘komst’ betekent. Waar wacht je op Hoe ontvankelijk ben je voor wat zich aandient, voor wat er komt? Kan je het wachten uithouden? De clown wacht, de danser luistert; blij, verliefd, ongedurig, gretig, verbaasd, vol verwondering...

Op een speelse manier beoefenen we het wachten als ambacht van de clown en de danser, én als religieuze levenshouding. Je zet je zintuigen in om jezelf en de wereld om je heen gewaar te worden. In clownsoefeningen met en zonder rode neus en via dansopdrachten kom je in beweging. Je speelt met anderen. Je komt voor het publiek. Je ontvangt applaus en geeft applaus. De sfeer is levendig en verstild. In meditatieve momenten geef je een plaats aan dat wat in je in beweging is gekomen. 

Programma:
Dinsdag avondprogramma: 19.30 uur - 21.30 uur
Kennismaken met elkaar, met het thema, met dans en met de clown

Woensdag programma: 9.45 uur- 12.15 uur en 14.45- 17.15 uur
Uitwerken van het thema wachten via clown- en dansoefeningen

Donderdag ochtendprogramma: 9.45- 12.15 uur 
Verzamelen, delen en presentatie van opgedane ervaringen. 
Evaluatie en afsluiten

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Dinsdag 7 december 19.30 uur t/m donderdag 9 december 2021 13.30 uur
  Code: 21093

Kosten

 • € 299,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 369,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 429,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Riëtte Beurmanjer is dansdocente en theologe en werkt sinds 2005 samen met José Sueters  www.riettebeurmanjer.nl
  José Sueters komt uit de beeldende kunst, is nu al weer jaren werkzaam  als clown. Ze  is trainer en docent in het clownsvak . www.josesueters@hetnet.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld