MENU

Verbindende communicatie voor koppels

Verbindende Communicatie  met een speciaal accent voor liefdesrelaties ongeacht de leeftijd.  Naast de basis van Geweldloze Communicatie die in deze training vervat zit, zal aandacht worden besteed aan de taal van liefde en andere inzichten die partnerrelaties kunnen verrijken. Daardoor kunnen koppels een grotere verbondenheid ervaren voor NU en LATER om samen goed en gelukkig oud te worden.


Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld
en wat wordt bedoeld en niet gezegd,
gaat de meeste liefde verloren. (Khalil Gibran)

Gedurende deze dagen gaan we aan de slag met Verbindende Communicatie, speciaal ontwikkeld voor liefdesrelaties. Willen jullie ervoor kiezen om samen innerlijk verder te groeien en om jullie relatie intenser te maken? In deze dagen krijgen jullie diverse sleutels aangeboden die het hart kunnen openen waardoor de liefde blijft stromen of hernieuwd kan stromen. Naast de basistraining Geweldloze Communicatie die in deze training vervat zit, zal aandacht worden besteed aan thema’s die de relatie kunnen verdiepen en verrijken zoals bijvoorbeeld de talen van de liefde en andere invalshoeken.

Verbindende Communicatie is gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, een Amerikaans psychiater. Hij heeft een vorm van communicatie ontwikkeld, die hij Non Violent Communication (Geweldloze Communicatie) genoemd heeft. Marshall is van mening dat oordelen en interpretaties vaak geweld creëren tussen mensen en hij nodigt uit om in plaats van te blijven steken bij de oordelen die wij hebben, op zoek te gaan naar de onderliggende gevoelens en behoeften. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het welzijn van onszelf en dat van anderen. Voorkennis omtrent het gedachtegoed is niet vereist.

Juist in de liefde tussen partners is taal vaak zeer gevoelig. Spreek je elkaars taal wel? Kun je de intentie achter de woorden van de ander horen? Zit je vast in jarenlange patronen? Hebben emoties steeds de overhand omdat je getriggerd wordt of omdat je het gevoel hebt dat je partner je niet begrijpt? Verlang je naar een hechte band met je partner? Zoveel vragen om te komen tot een goede communicatie met elkaar. Om te luisteren en beluisterd te worden, om te zien en gezien te worden, om te spreken en aangesproken te worden.

Woorden

Wees voorzichtig met je uitspraken,
woorden zijn machtige wapens,
die veel onheil kunnen stichten.
Zet met je tong nooit iemand in zijn hemd.
Maak met je grote mond nooit iemand klein.
Een hard woord, een scherpe opmerking,
het kan lang op de bodem van het hart blijven branden.
En er een litteken achter laten.

 

 

Hoe breng je over wat belangrijk voor je is, zodanig dat de ander jouw boodschap ook hoort? Wat leeft er onder jouw eigen oordelen en hoe kun je daar onbevangen naar kijken? Vaak sluiten partners zich af als reactie op een bepaalde vorm van communicatie waardoor  men  in de verdediging of tegenaanval gaat. Verbindend communiceren maakt je bewust over wat er in jou omgaat en wat er achter het gedrag van de ander schuilgaat. Dit levert meer begrip, vreugde en welzijn op.

Tijdens deze dagen leer je heel praktisch hoe je vaak onbewuste reacties vanuit je geconditioneerde patronen, om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van interactie met elkaar. Jij en je partner verdiepen je in verbondenheid en leren intenser communiceren.

Daarnaast besteden we aandacht op welke wijze je jezelf het beste verstaanbaar kunt maken bij je partner. Welke taal spreek jij en welke taal spreekt jouw partner? Zit je op dezelfde frequentie of praat je met de beste bedoelingen langs elkaar heen waardoor ongewild en onbewust misverstanden kunnen ontstaan. Samen op zoek naar een manier van interactie waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokken en waarbij je oog hebt voor wat jijzelf en je partner nodig hebt. Zodanig dat je manier van communiceren geen littekens achter laat!

Gedurende deze dagen worden de theoretische inzichten afgewisseld met praktische oefeningen in een veilige en vertrouwelijke sfeer.

Voor Wie?
Deelname staat open voor koppels in een duurzame relatie. Jullie willen bewust stilstaan bij jullie relatie om er meer uit te halen, meer verbondenheid en harmonie met elkaar te voelen? Dan zijn deze dagen een mooie en verrijkende kans voor en naar innerlijke herbronning.

We werken met minimaal 4 en maximaal 6 koppels.
Deze dagen zijn NIET bedoeld als therapie. Als je relatie zich in een crisis bevind is deze training niet geschikt.
Na aanmelding en bij voldoende deelnemers, volgt een korte telefonische intake gelijktijdig met beide partners. U zult hiervoor door de begeleiders Jan en Karin uitgenodigd worden.

Programma:

Donderdagavond
1e sessie: 19.30 – ca.21.00 Welkom en kennismaking en een eerste verkenning van Verbindende Communicatie

De volgende dagen wordt het programma voortgezet waarbij de talen van de liefde en andere sleutels geïntegreerd worden in de training Verbindende Communicatie. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen waarbij we op een ontspannen manier praktisch aan de slag gaan.
De verdere dagindeling van ons programma is als volgt:
Op vrijdag en zaterdag 3 blokken van max. 2,5 uur per keer waarbij de starttijden hieronder staan aangegeven. Zondag 2 blokken met einde om 15.00 uur. 

Vrijdag
9.30, 14.30 en 20.00 uur

Zaterdag
9.30, 14.30 en 19.30 uur

Zondag
11.15 en 13.30 uur
Einde: 15.00 uur

Voor dit programma kun je je alleen als koppel inschrijven.


Meer informatie

Datum

 • Donderdag 24 oktober 19.30 uur t/m zondag 27 oktober 2024 15.00 uur
  Code: 24194

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 599,- Tarief A
 • € 799,- Tarief B
 • € 899,- Tarief C
 • Deze prijzen gelden per koppel o.b.v. een 2-pk. Voor een 1-pk geldt een toeslag van €120,- per koppel. Vermeld in het vak opmerkingen de naam van je partner en of je evt. een 1pk wenst De toeslag wordt na aanmelding verrekend
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Jan Daem,
  begeleider abdij- en bezinningsdagen Metgezel in Zingeving. Afgestudeerd aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent. Als rouwbegeleider lotgenotengroepen geschoold in de contextuele therapie van Boszormenyi Nagy. Begeleider en trainer van gesprekstafels Nederland in Dialoog. Trainer Verbindende Communicatie.


  Karin Segers,
  begeleidster abdij- en bezinningsdagen Metgezel in Zingeving. Afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen in de Wetenschappelijke Interreligieuze en Interculturele Spiritualiteitstudies. Afgestudeerd als NAC Life-Coach. Trainer Verbindende Communicatie

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld