MENU

Concert Filomena Uffing tijdens Open Monumentendag 13 september 2015


Op zondag 13 september 2015 geeft Filomena E.A. Uffing om 16.00 uur een concert in de kapel van het Dominicanenklooster in haar Huissen waar haar familie vandaan komt en waar ze is opgegroeid. Op het programma staan haar eigen composities ' Colorissimi!' : Kleuren! Kleur drukt een gevoel, stemming, emotie en passie uit en daarmee verschillende momenten uit haar leven. De muziek van Filomena word beschreven als ‘zeer intens’, ‘minimaal en prachtig melodisch’, mediterend en talentvol. Filomena speelt als kind al piano en is altijd geïnsipreerd geweest door het minimalisme en puurheid van de prachtige melodieen van Debussy en Satie. Ze wordt vaak vergeleken met de italiaanse pianist Ludivico Einaudi, Philip Glass en Ryuchi Sakamoto.

Zij wordt tijdens haar optreden begeleid door de talentvolle violiste Tessa Zoutendijk.

Filomena is pianiste en componiste. Ze treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en schrijft composities op maat op voor privé en zakelijke evenementen, bruiloften, speciale vieringen , verjaardagen en begrafenissen.

Verder geeft Filomena regelmatig concerten in Nederlandse en buitenlandse concertzalen. Haar passie gaat uit naar haar huiskamer concerten die ze zowel bij haar thuis in Italië en Nederland geeft alswel bij privé families en instanties.

In 2010 is haar eerste CD ‘Colorissimi!’ uitgekomen met haar eigen composities voor piano. In 2012 heeft Filomena Colorissimi! bewerkt en uitgevoerd samen met het beroemde  Nederlandse NSO Orkest in het Auditorium en Teatro Valle in Rome o.l.v. Dirigent Lucas Vis, violiste Emmy Storms en ballerina Emilia Sintoni ; Een prachtige combinatie van piano, orkest en dans.

Filomena woont al jarenlang in Italië momenteel tussen Rome en Nederland. In 1999 richtte zij Andiamo DMC Italie (link: www.andiamodmc.com) op voor evenementen door heel Italië en Italiaanse evenementen Nederland.  Op haar website www.filomenauffing.com (info@filomenauffing.com) vindt u meer informatie over haar.

U bent van harte uitgenodigd en wij hopen u zondag 13 september te zien in Huissen!

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld