MENU

Wie ben je en wat doe je? Jongerentraining voor jongeren die het moeilijk hebbenWie ben je en wat doe je?

Afgelopen zomer was voor de 6e keer een jongerentraining voor jongeren die het moeilijk hebben. Het project is opgezet voor jongeren van 16 tot 22 jaar, die het moeilijk hebben in hun leven. De nadruk ligt op jongeren die dreigen uit de boot te vallen en jongeren die niet goed in hun vel zitten, die (te) vaak ruzie hebben op school en jongeren die het nauwelijks redden op school of soms thuis. Ook jongeren met beperkingen, zoals adhd, autisme, leerhandicaps, of juist hoge intelligentie behoren tot de doelgroep. Het programma staat onder leiding van Bernd Janssen van Instituut Menz.

Uit het terugkomweekend van de zomer 2015 enkele berichten wat het programma de jongeren gebracht heeft:

- Een meisje heeft na de trainingsweek twee jaar gelden haar opleiding weer opgepakt en heeft over twee weken haar eindgesprek.

- Een jongen gaf aan dat door de training en de vervolgtraining hij in staat is geweest contact met  zijn vader op te nemen en te houden terwijl ze 1 ½  jaar geen contact hadden met elkaar.

- Een meisje had door problemen bij haar moeder het contact met haar enkele jaren verbroken. Door de training en de   vervolgtraining afgelopen jaar en twee individuele gesprekken is ze in staat geweest het patroon te keren en heeft inmiddels een verhoudingsgewijs goede band met haar moeder verkregen. Deze positieve ontwikkeling voor haar zo betekenisvol omdat ze een drie maanden geleden zelf moeder is geworden en ze daardoor haar zoontje een oma heeft gekregen. Ze zegt dat haar moeder nog wel eens raar kan doen, maar ze heeft er geen last meer van en ziet vooral haar onvermogen en pijn.

- Een meisje dat als verpleegster in een ziekenhuis werkt, zegt dat ze een stuk meer rust heeft gekregen en zich krachtiger voelt. Vooral het dominante gedrag van haar baas laat haar niet meer zo schrikken en ze ziet het als zijn onvermogen.

- Een jonge man geeft aan door de training een opleidingskeuze heeft kunnen maken die vanuit zijn hart komt. Hij haalt goede cijfers en heeft enorm plezier en succes met zijn studie. Hij gaat psychomotorisch werken met mensen. 

Wat zijn we blij met dit programma voor jongeren, met prachtige effecten.

U kunt dit belangrijke programma voor jongeren die het moeilijk hebben steunen. Neemt u contact op met de receptie van het Dominicanenklooster Huissen.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld