MENU

Verleidingen in het klooster

Al ruim 20 jaar geef ik workshops in het klooster. Verleid ik mensen om vrij te vertellen en met hun stem op reis te gaan. Vooral dat laatste fascineert me. De menselijke stem, het meest persoonlijke instrument, ventiel van de ziel.

Mijn favoriete werkruimte in het klooster is de Sjoel, een grote verbouwde zolder met schuine kantelramen. Hoeveel vreugde en pijn, lachen en huilen en bovenal verwondering en ontroering is daar al niet aan het licht gekomen.  Ik realiseer me dat menige schreeuw door de muren heen is gegaan. Het is een groot geschenk dat de bewoners (de broeders) en alle medewerkers van het klooster mij bij dit alles zoveel ruimte geven. Naast de gezangen en gebeden in de kapel kunnen zo de soms zo rauwe stemmen vanaf de zolder meeklinken. Jawel, de broeders en ik, we hadden een tijdje nodig om aan elkaar te wennen. Maar gaandeweg voelden we dat we een zelfde lied zingen met de stem van ons hart, gedragen door liefde. Het klooster is voor mij een tweede thuis geworden.

Naast bovenstaande begeleid ik met Margreet Roos (Geestelijk verzorger GGZ) 4x per jaar themaweken ‘Vrij vertellen van je eigen herstelverhaal’ voor mensen die in de psychiatrie zijn belandt. Zo is het klooster meer en meer een vrijplaats geworden voor hen die in hokjes en dossiers zijn vastgezet maar die het lef hebben om dwars tegen alles in hun toch stukjes van hun eigen verhaal te delen.

Het klooster verleidt en inspireert mij om steeds weer nieuwe bronnen aan te boren. Onder andere om verhalen te vertellen en muziek te maken. Eind dit jaar is er een voorstelling met de band ITHAKA, muziektheater en stemimprovisatie. En er komen twee nieuwe workshops in één: stemexpressie en meerstemmig zingen van gospels e.a. liederen, samen met Paula Vos.

Kortom: laat je verleiden… tot spelen… tot delen… in het klooster van stilte én leven.

Een greep uit de programma’s van Pete Pronk in het Dominicanenklooster
25 oktober 2016    Stemexpressie en vrij zingen (met Paula Vos)
21 -25 november 2016 Vrij vertellen van je eigen herstelverhaal
11 december 2016  Voorstelling ’De reis’ van de band ITHAKA

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld