MENU

Driedaagse Natuurtekenen en de kunst van het zien

Dit programma is geannuleerd. U kunt zich hier niet meer voor aanmelden. Dat kan wel bij de Meerdaagse van 8-11 augustus.
Deze dagen staan in het teken van ‘vertragen’ en ‘aandacht’. Je komt daardoor in alle rust dicht bij de natuur en wordt opmerkzaam; je leert bewust kijken. Dat is dé voorwaarde om te kunnen tekenen naar de waarneming.Het programma Natuurtekenen neemt je mee de serene kloostertuin in. Daar waar bloemen en planten echte kunstwerkjes zijn.

"De ware ontdekkingsreis is geen zoektocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen."
Marcel Proust


Deze dagen staan in het tekenen van ‘vertragen’ en ‘aandacht’. Je komt daardoor in alle rust dicht bij de natuur en wordt opmerkzaam; je leert bewust kijken. Dat is dé voorwaarde om te kunnen tekenen naar de waarneming. Al het moois is er al, het denken staat stil, je hoeft alleen maar te kijken naar wat er is.
Om vertrouwd te raken met potloden, oefenen we ook in oog-hand-coördinatie. Tekenervaring is dus  niet nodig. Vrees om het te kunnen ook niet!

Vervolgens leer je een tekening opzetten, stapsgewijs. Je zult na een paar uurtjes al resultaat zien en ontdekken dat je wél kan tekenen en hoeveel plezier en voldoening je dat geeft.

“Wat een verrijking om wat langer stil te staan bij de pracht van de natuur”

Samengevat nemen we de tijd voor de volgende onderwerpen:
- Uitleg over de werking van ons brein als we waarnemen
- Oog-hand coördinatie - vertrouwd raken met het potlood
- Oefeningen in waarnemen
- Natuurtekenen
- Werken met pen, compositie, licht en donker, etc.

Het programma laat voldoende ruimte over voor zelf in te vullen tijd en om aanwezig te zijn bij de vieringen. Wil je alle tijd benutten voor het natuurtekenen, dan doe je alle programma onderdelen mee.
Dit programma wordt ook aangeboden van 8 t/m 11 augustus (1 dag langer).

Voor meer informatie: www.nieuwemeander.nl

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 339,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 449,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 549,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Eveline de Kock
    , is afgestudeerd aan de kunstacademie (ArtEZ). Ze geeft op verschillende plekken in Nederland les in natuurtekenen vanuit een meditatieve houding. In haar dagelijks werk is ze landschapsarchitect.
    www.nieuwemeander.nl 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld