MENU

Retraiteweekend Thuiskomen bij jezelf

Dit programma is geannuleerd. Je kunt je hier niet meer voor aanmelden.
Deze weekendretraite zal je helpen om op het spoor te komen van je diepste bestemming.
Wegwijzende verhalen zoals sprookjes of de zwerftochten van Odysseus laten zien dat het mogelijk is dat mensen thuis kunnen komen, dat wil zeggen: hun draai kunnen vinden in hun leven. Vaak maken ze wel allerlei omzwervingen en is het moeilijk los te komen van bepaalde leefpatronen. Die houden je gevangen waardoor je niet verder kunt, niet innerlijk vrij kunt worden. Dit gemis vraagt erom te worden opgeheven. Dat kan door de essentie van je geest te herkennen, die is er namelijk een van oneindige vreugde. Door erop te vertrouwen dat jij je eigen spoor kunt gaan trekken krijg je zicht op een leven waar je veilig bent, dicht bij jezelf blijft en in vertrouwen en vanuit je hart leeft. 

In deze retraite ga je na wat jouw verlangen is, wat je in beweging brengt en welke ingrediënten belangrijk zijn op je zoektocht naar geluk, naar jezelf. De retraite bestaat uit een aantal bijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om stil te staan bij jouw unieke levensspoor en je thuiskomst. Tijdens iedere bijeenkomst staat een begeleide mediatie centraal. Ook zijn er telkens korte inleidingen op het thema en is er aandacht voor reflectie en meditatieve beweging. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Naast de groepsbijeenkomsten en de tijd die je voor jezelf hebt, ben je van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster, als corona dat toelaat. Het is een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme (maar niet verplicht). Er is ook tijd voor jezelf, om te lezen, te wandelen, te rusten. Je mag ook even rustig gaan zitten in de kloosterkapel, een kaarsje aansteken of in de meditatieruimte naar muziek luisteren of daar gewoon in stilte verblijven. En geniet van de heerlijke kloostermaaltijden.

Programma

Vrijdag
19:00 Aankomst, ontvangst
19:30 Koffie, thee
19:45 – 21:15 Welkom, inleiding, kennismaking, meditatieve dagsluiting (Groepsbijeenkomst)

Zaterdag
08:00 Ochtendgebed *
08:30 Ontbijt in stilte
09.30-10:45 Groepsbijeenkomst
10:45 Koffie, thee
11:00 Tijd voor jezelf
12:30 Lunch
13:30 Tijd voor jezelf
15:45 Koffie, thee
16:00-17:15 Groepsbijeenkomst
17:30 Warme maaltijd
18:30 Avondgebed  *
19:30 Koffie, thee
19:45-21:00 Groepsbijeenkomst met meditatieve dagsluiting

Zondag
08:00 Ochtendgebed *
08:30 Ontbijt in stilte
10:00 Viering in de kloosterkapel * (en aansluitend koffie en thee)
12:30 Lunch
13:30 Groepsbijeenkomst en terugblik
14:45 Koffie, thee
15:00 Einde retraite

 * = Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (voor zover corona dat toelaat), maar ze zijn niet verplicht; deelname is vrijwillig.


Meer informatie

Kosten

  • € 414,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 494,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 534,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ton Roumen 
    is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste twee boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld