MENU

Tweedaagse Geef vorm aan je eigen rituelen

Rituelen helpen je om aandacht te hebben voor de grote en kleine veranderingen in je leven. Tijdens deze tweedaagse ervaar je de kracht van rituelen en ontdoe je ze van het automatisme. Welkom verwondering, creativiteit, spel, verbazing en experiment.Rituelen nodigen je uit om echt aandacht te hebben voor wat is. Of het gaat om feest, vieren en markeren of verdriet, afscheid en rouw. Rituelen zijn symbolische handelingen die helpen te zijn met wat is. In een tijd waarin mensen zich soms zo leeg en niet verbonden voelen zijn rituelen broodnodig. Voor je eigen leven, voor je werk én voor het grotere geheel.

Tijdens deze tweedaagse dompel jij je onder in rituelen die vorm geven aan je leven en spiritualiteit. Door oefeningen en rituele experimenten ontdek je wat jouw ritueel verlangen is en hoe je daar zelf, thuis mee aan de slag kunt.

Wil je de kracht van rituelen ervaren?
Wil je je creativiteit en scheppingskracht (verder) ontwikkelen?

Verlang je ernaar om meer vorm te geven aan je leven en werk, aan grote en kleine veranderingen?

Ben je nieuwsgierig naar rituelen die je ook collectief zou kunnen uitvoeren? Heb je zin in inspiratie, spelen en verdiepen?
Kom naar de rituelentweedaagse.

Dit keer onder leiding van

Rik  Zutphen – de Droominee en Elisabeth de Bruijn – de Rituelenmaker

Deze tweedaagse is een soort van Rituelenfabriek geïnitieerd door makers, theologen en kunstenaars die zijn verbonden aan Stichting PopUpWerk. De artistieke leiding van Stichting PopUpWerk ligt in handen van theoloog Rikko Voorberg.

Programma
Dag 1

09.30 uur: Ontvangst en welkom
10.00 uur: Introductie rondom rituelen
12.10 uur: Middagmeditatie
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Rituelen rondom biecht
17.30 uur: Avondmaaltijd
18.30 uur: Vespers
19.00 uur: Avondwandeling, reflectie en toast

Dag 2
08.00 uur: Lauden
08.30 uur: Ontbijt
09.30 uur: Op zoek naar jouw eigen ritueel
12.10 uur: Middagmeditatie
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Rituelen fysiek maken
15.00 uur: Afsluiting


Meer informatie

Datum

 • Zaterdag 11 november 09.30 uur t/m zondag 12 november 2023 15.00 uur
  Code: 23168

Kosten

 • € 149,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 199,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 279,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Rik Zutphen, ook wel bekend als de Droominee is een spoken word performer. Tussen kwetsbaarheid, kunst en rituelen weeft hij geluiden en bezielde woorden die ruimte geven. 
  Hij helpt oefenen met woorden, handelingen en beelden om een moment bewuster te beleven. Je spier-rituelen trainen. Zeggingskracht, verbeelding en delen.


  Elisabeth de Bruijn – de Rituelenmaker. Ze ontwerpt en begeleidt rituelen voor mensen en organisaties die aandacht willen geven aan grote en kleine veranderingen. Een ritueel van haar hand is altijd maatwerk. Ze beluistert de mens of organisatie, schrijft een rituelenscript en ontwerpt een ritueel dat raakt. Haar begeleiding is zacht en scherp, betrokken en gedreven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld