MENU

Mini-pelgrimage over Wegen met Zegen

Wil jij dit najaar lopend starten? Tijdens deze mini-pelgrimage maak je lopend kennis met een deel van de  nieuwe pelgrimsroute in de Over-Betuwe. Tijdens de wandelingen kun jij de regie loslaten. Wij regelen de route, de overnachting en de maaltijden en nemen jou mee op pelgrimstocht.


Op woensdagochtend starten we om 8.30 met een vertrekceremonie in de Antonius van Padua kerk in Nijmegen. De tocht  gaat via het project Eikpunt richting Huissen. We lopen hierbij door park Lingezegen. Je neemt je eigen lunchpakket mee. Onderweg zullen we ergens bij een van de kerken op de route onze lunch nuttigen.

Woensdagavond verblijven we in het Dominicanenklooster. Je hebt je eigen kamer. Er zal een vegetarische maaltijd geserveerd worden en in de avond word je uitgenodigd om deel te nemen aan het vespergebed om 18.30 in de kapel. Daarna volgt een avondprogramma.

Donderdagmorgen om 8.00 is het ochtendgebed (de Lauden) daarna ontbijt. Hierna lopen we het labyrint op het terrein van het klooster en gaan in stilte naar pleisterplaats Ressen voor een korte lunchstop. Deze  lunch is voor eigen rekening. Rond 16.00 zijn we weer terug bij het vertrekpunt in Nijmegen. We sluiten de tocht af met een pelgrimsdrankje in het pelgrimshuis.

Er wordt ongeveer 16 km per dag gelopen met de nodige bijzondere stops.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

Begeleiding


  • Margreet Sanders, pastor in de gevangenis en initiatiefnemer van Wegen met  Zegen.

    Marga Zwiggelaar, dominicanes

    Zij lopen samen met jou een stuk van de route en voeren jou langs oude en nieuwe paden: van pelgrimshuis naar klooster, langs project Eikpunt en pleisterplaats Ressen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld