MENU

Week De stem van je ziel

De ziel geeft ons richting in ons leven, maar zij spreekt in talen die we vaak moeilijk verstaan: (droom)beelden en klankkleuren. Deze week verdiepen we ons in deze talen, zodat we beter onze weg door het leven vinden.
In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.
Op je reis door het leven is goede hulp onmisbaar. Ik sta op een kruispunt – welke weg zal ik inslaan? Hoe kom ik deze rivier over? Kies ik voor het open veld of het donkere bos? Wat is mijn bestemming eigenlijk? Iedereen hééft een wegwijzer. Een heel persoonlijke. De ziel begeleidt je op jouw tocht door het leven. Als je leert om naar haar stem te luisteren, ontsluit je een bron van hulp.

Als je aandacht besteedt aan je ziel en haar taal leert verstaan, maak je contact met een richtinggever die precies op jou is afgestemd. De ziel fluistert je in wat voor jou belangrijk is, helpt je beslissingen te nemen en beter voor jezelf te zorgen. Ze geeft je helderder zicht op de processen die zich in jou afspelen en laat je zien welke, soms onvermoede krachten er in jou leven. Soms zijn dat delen van jezelf die goed zijn weggestopt in de schaduw van je innerlijk. Door contact te maken met die krachten, komen ze tot je beschikking en kun je ze aanspreken wanneer dat nodig is. Zo rust je jezelf steeds beter toe voor je levensreis.

De ziel spreekt in verschillende talen tot ons. Deze week maken we uitgebreid kennis met de taal van de droom. Als ons ‘ik’ slaapt, laat de ziel ons in droombeelden zien wat er in ons omgaat op een niveau waarvan we overdag niet bewust zijn. Een enkele keer spreken die beelden voor zich, maar meestal vragen ze heel wat vertaalwerk en interpretatie om de boodschap te verstaan. Deze dagen is er veel ruimte om onze droomtaal beter te leren kennen. Dat doen we aan de hand van theorie, oefeningen en de dromen die je zelf meeneemt.

We kunnen ook bewust ruimte maken voor de beeldtaal van ons innerlijk. Onder leiding van schilderes en creatief therapeute Ingrid van Elburg (hetidatelier.nl) gaan we twee dagdelen aan de slag met papier en schilder- of tekenmateriaal. Je stelt je open voor de beelden die bovenkomen uit diepere lagen in jezelf en laat je verrassen door wat ze je te vertellen hebben.

Met docent stemexpressie Pete Pronk (petepronk.nl) gaan we fysiek aan het werk en zoeken we heel letterlijk naar de klank van onze ziel. Door geluid te maken en jezelf te laten horen geef je op een andere manier gelegenheid aan je ziel om tevoorschijn te komen. Je geeft stem aan wie je werkelijk bent en ontdekt onvermoede schatten in jezelf.

Gun jezelf deze dagen om je vriendschap met je ziel te verdiepen en te verbreden.

Opbouw van de dagen
08.00 uur: lauden
08.30 uur: ontbijt
10.00-12.30 uur: programma
12.30 uur: maaltijd
15.00-17.30 uur: programma
17.30 uur: maaltijd
18.30 uur: vespers
19.30-21.00 uur: programma

Over dit programma:
‘Na een paar maanden merk ik dat sommige delen van deze week, vooral het bezig zijn met dromen, nog steeds op een prettige manier doorwerken.’

‘Marga, Ingrid en Pete scheppen een warme, vertrouwde omgeving waarin alles aan het licht mag komen.’

'Ik ben echt iets van de stem van mijn ziel op het spoor gekomen. Ik versta mijzelf beter.'


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 569,- Tarief A
  • € 679,- Tarief B
  • € 779,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Marga Haas, deskundig op het gebied van het innerlijk leven, begeleidt diverse retraites in het Dominicanenklooster. www.margahaas.nl


    Ingrid van Elburg geeft teken- en schilderles en therapeutische begeleiding in Veenendaal. Materialen ziet ze als middelen om je binnenwereld zichtbaar te maken. www.hetidatelier.nl

    Pete Pronk is verhalenverteller en docent in beeldend vertellen en stemexpressie. Hij heeft een eigen atelier/studio in Amsterdam. www.petepronk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld