MENU

De Vredeswandeling - voor iedereen

Wandel mee voor verbinding, compassie en medemenselijkheid


Verbinding, compassie en medemenselijkheid
De wereld staat in brand. Berichten over de oorlog dichtbij in de Oekraïne en verder weg in het Midden-Oosten raken ons. De gruwelijkheden die daar plaatsvinden leiden tot een spiraal van geweld en ontmenselijking, waarmee verbinding en compassie verder uit het zicht verdwijnen. Met deze wandeltocht willen ruimte creëren voor het collectieve gevoel van verbinding en medemenselijkheid. Daarom wandelen we op zaterdag 2 december. Iedereen die zich in deze boodschap kan vinden is welkom. Wandel je mee?

Dominicanenklooster Huissen
Geïnspireerd door de vredewandeling eind oktober in Amsterdam, willen wij als Dominicanenklooster onze betrokkenheid met de actualiteit tonen. Het klooster is een plek voor iedereen, ongeacht religie of levensovertuiging. Met onze activiteiten en programma’s willen we een bijdrage leveren aan een meer liefdevolle samenleving. Wij kunnen de conflicten in de wereld niet oplossen, maar we kunnen gezamenlijk wel verbinding, compassie en medemenselijkheid uitdragen. 

Wat is de vredeswandeling?
Zaterdag 2 december lopen we samen, in stilte, een route door Huissen. Een ieder van ons denkt misschien anders over de inhoudelijke betekenis van het woord vrede, maar het gaat bij deze wandeling niet om de verschillen maar om de gedeelde intentie voor medemenselijkheid, verbinding en compassie. Omdat verbinding in deze wandeling centraal staat en niet het uiten van de verschillende inzichten vragen wij jullie om symbolen die een mening uitdragen thuis te laten. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen mening mag hebben. Echter kiezen we ervoor om op 2 december elkaar te vinden in stilte, verbinding en compassie. Als je een symbool wil tonen, vragen we je te kiezen voor de universele symbolen van vrede: De duif en de olijftak. 

Praktische info
We verzamelen om 14.15 uur bij Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1 (voor de ingang van de kapel). De wandeling start om 14.30 uur. We eindigen rond 15.15/15.30 uur weer bij het klooster. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om samen een kopje koffie en thee te drinken. Het is fijn als je je van tevoren aanmeldt via info@kloosterhuissen.nlAfbeelding: ontwerp van Marije Lieuwens / Max Kisman


Meer informatie

Programmacode

  • 23294

Datum

  • Zaterdag 2 december 2023 14.15 uur
    Code: 23294

Kosten

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld