MENU

Weekend Autobiografisch schrijven - gedichten of verhalen

In deze weekendcursus ga je schrijven vanuit je autobiografie. Naar keuze schrijf je gedichten en/of proza. Het kloosterritme, de rust en stilte van de mooie omgeving bieden een juiste bedding om de woorden te vinden die uitdrukken wat je zeggen wilt.
Foto’s in het geheugen
Wezenlijke levensmomenten, belangrijke gebeurtenissen blijven als foto’s en films achter in je geheugen. Later, soms veel later, verschijnen ze nog of opnieuw op je netvlies. De eerste glimlach van je kind, de geur van het ouderlijk huis, die pestkop in de klas, de jas van vader, de ruzie met een buurjongen, je eerste kamer of woning, de dood van een huisdier, een speciale vriendschap bijvoorbeeld. We dragen talloze herinneringen en beelden mee van momenten, personen, gebeurtenissen die op de een of andere manier betekenisvol waren en wellicht nog zijn.

Herinnering en betekenis verwoorden
Veel verhalen en gedichten verbeelden die zaken in taal. Daarmee maken autobiografische teksten de herinnering zichtbaar en te delen met anderen. Ze verwoorden verder de betekenis en waarde die je aan een herinnering geeft. Een foto van je schoolklas is één ding, verwoorden wat de waarde ervan is voor je, is een tweede.

Schrijven in het klooster
In deze weekendcursus ga je zoals hiervoor gezegd schrijven vanuit je autobiografie. Je krijgt daartoe ook handvatten en opdrachten, die zowel betrekking hebben op je autobiografie als op schrijven. Het programma biedt verder voldoende ruimte voor eigen inbreng en wensen en voor deelname aan de Lauden en Vespers.

Ervaring met proza en poëzie schrijven is niet nodig. Vooraf wordt je gevraagd om, bij wijze van intake, schriftelijk een aantal vragen te beantwoorden.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 16 augustus 19.30 uur t/m maandag 19 augustus 2019 13.30 uur
    Code: 19192

Kosten

Begeleiding


  • Hugo Klapmuts is leraar Nederlands. Daarnaast schrijft hij gedichten en autobiografische teksten en geeft hij cursussen en workshops creatief schrijven. Sinds zijn studie aan het Instituut voor Psychosynthese hebben vragen rondom zingeving en spiritualiteit zijn bijzondere belangstelling.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld