MENU

Pinksterweekend Mandala - Metamorfose

Dit Pinkster-Mandala-Meditatie weekend staat in het teken van Metamorfose en Transformatie. Door de Coronacrisis is er veel veranderd in je leven, hoe transformeer jij mee met deze nieuwe tijd? Deel jouw verhaal in je Mandalatekening en geniet van onderlinge uitwisseling.


Dit  Pinkster Mandala Meditatie Muziek – MMM - weekend staat in het teken van Metamorfose en Transformatie. Door de Coronacrisis is er veel veranderd in je leven, hoe transformeer jij mee met deze nieuwe tijd? Deel jouw verhaal in je Mandalatekening en geniet van onderlinge uitwisseling en dans op muziek.
Metamorfose is het veranderproces in de natuur. Het terugkeren naar de bron van de zaadjes (Herfst) en het weer opkomen in het voorjaar van planten, geeft ook een transformatieproces weer. Veel sprookjes handelen over dit onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan de rups die transformeert in de vlinder, of de kikker die verandert in de Prins.

Ook in de religies is metamorfose en transformatie een groot thema. Denk hierbij aan de verandering tussen de seizoenen, de veranderingsprocessen in ons fysieke bestaan van geboorte: eitje, embryo, foetus, baby etc. Dit is ook weer de cirkel van bestaan in de vorm van begin en eind – ronding in de mandala (het eeuwige voorstellend) of het vierkant – het omzetten van het idee in het aardse – de materie.

Programma

Vrijdagavond 
Aankomst - kaart - aanwezigheid verklaren - 1ste Metamorfose oefening: van recht naar rond – verandering in het licht van de geest - Pinksteren

Zaterdagochtend 
Kaart – Metamorfose - uitleg en inventarisatie – meditatie door Yvonne 
2de Metamorfose oefening- van rond naar recht – start Mandalatekening van je proces van verandering tot nu toe – je 1ste Metamorfose 

Zaterdagmiddag 
Verder tekenen – Dans & Muziek – Kaart trekken

Zaterdagavond
Evaluatie van de tekening en afsluiting van de dag 

Zondagochtend 
Bijwonen van de Kerkdienst indien gewenst en mogelijk
Kaart – uitleg en inventarisatie van te nemen stappen – is dat van recht naar rond of omgekeerd. Kan het ook beiden zijn? 
Eventueel nog een kaart trekken. Teken je mandala van de nieuwe veranderingen door inzicht: je 2de Metamorfose

Zondagmiddag
Verder tekenen – Dans & Muziek – Kaart trekken

Zondagavond
Evaluatie van de tekening – inzicht uitspreken en afsluiting van de dag

Maandagochtend
Kaart – uitleg en inventarisatie van je inzichten – welke verandering wil jij vanaf nu in je leven aanbrengen? Hoe ga je te werk?
Meditatie - Verder tekenen en Evaluatie - Afsluiting met Muziek & Dans

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 21 mei 19.30 uur t/m maandag 24 mei 2021 13.30 uur
  Code: 21181

Kosten

 • € 369,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 449,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 529,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Danka Hüsken-Smit is psychosociaal docent/therapeut en auteur en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal. Zij heeft verscheidene boeken op haar naam staan, waaronder het Groot Mandala Basisboek.  www.dankahusken.nl

  Yvonne van Stiphout Boos is creatief kunstzinnig therapeut en heeft jarenlange ervaring met meditaties en sacred dans.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld