MENU

Creatieve Voorjaarsretraite In verwondering ZIJN

Stilstaan in het moment en de tijd nemen om te kijken, te luisteren en te creëren met je handen. Laat je verwonderen en verrassen over dat wat ontstaat. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
In de lente breekt een periode aan waarin alles in beweging komt. Alles wat in de winter dood leek komt tot leven. Een wonder, ieder jaar opnieuw!
Als kind ervoeren we voortdurend verwondering over alles om ons heen. Alles was nieuw, elke ervaring kreeg onverdeelde aandacht, overal leerde je van. Je was volledig aanwezig in het moment.
Als volwassene worden we vaak in beslag genomen door alles wat van buitenaf onze aandacht vraagt. In deze tijd is ‘In verwondering Zijn’ over het gewone alledaagse leven minder vanzelfsprekend geworden.
Deze dagen word je uitgenodigd om je bewust open te stellen voor dat wat er waar te nemen valt en wil ontluiken en gekoesterd worden, zowel in de natuur als in jou.

Creatief bezig zijn kan je in het hier en nu brengen en alle besef van tijd en omgeving doen verliezen. Je kunt laten verwonderen over dat wat je handen creëren. En alles wat je maakt is goed! Het is opnieuw gaan kijken met de ogen van een kind. Vol verwondering kijken naar dat wat ontstaat. Nieuwsgierig zijn en de schoonheid weer gaan ontdekken in het gewone en toch zo bijzondere.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma

Vrijdagavond
20.00 - 21.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Overige dagen:

Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
Zondagochtend is een vrije ochtend met de mogelijkheid om de Eucharistieviering bij te wonen.

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dinsdagochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 29 april 19.30 uur t/m dinsdag 3 mei 2022 13.30 uur
    Code: 22061

Kosten

  • € 499,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 599,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 669,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer, coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. Website: www.ConnyBrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld