MENU

Creatieve Voorjaarsretraite Een kleurrijke ontdekkingstocht

Op speelse, creatieve wijze ga je op ontdekkingstocht naar jouw ware kleur en vorm. Wie ben je, wanneer je expressie geeft aan de mens die je ten diepste bent? Verwonder je en laat je verrassen over dat wat ontstaat. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Vol verwondering kijken, voelen, luisteren en aanraken. Daar nodigt de natuur in de lente je toe uit. De natuur krijgt weer kleur: van pril groen tot helder geel en allerlei prille zachte voorjaars tinten daartussen. De natuur richt weer naar buiten.   

Ook jij wordt deze dagen uitgenodigd om spelenderwijs naar buiten te komen en te gaan genieten van de kleuren en vormen van jouw natuur. Iedereen is kleurrijk, of je nu meer ingetogen bent of meer naar buiten gericht, allemaal hebben we een eigen innerlijk kleurenpalet.  Welke kleuren horen bij jouw innerlijke natuur? Welke kleuren zijn zichtbaar aan de buitenkant en aan de binnenkant. En hebben jouw innerlijke kleuren ook een eigen taal en vorm. Wat heb jij nodig om helemaal tot jouw eigen kleuren - expressie te komen?

Creatief bezig zijn kan je in het hier en nu brengen en alle besef van tijd en omgeving doen verliezen. Laat je verrassen en verwonderen over dat wat je handen creëren. Ontdek de schoonheid van je ware kleur en vorm.

Herken je het verlangen om op creatieve en lichtvoetige wijze jouw mens-Zijn in kleur en vorm te gaan verkennen en ontdekken, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze spelende ontdekkingstocht, verwonder je.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma

Dag 1 Aankomst dag
Avond
19.30 – 21.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Overige dagen:
Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verdieping van het thema

DAG 3 HEEFT EEN VRIJE OCHTEND met de mogelijkheid om de Eucharistieviering bij te wonen.

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dag 5 Vertrekdag
Ochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 28 april 19.30 uur t/m dinsdag 2 mei 2023 13.30 uur
    Code: 23030

Kosten

  • € 519,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 619,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 689,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer, coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. Website: www.ConnyBrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld