MENU

Creatieve weekend retraite Thuis komen - Thuis Zijn

Deze dagen gaan we op creatieve wijze verkennen wat jij nodig hebt om 'thuis' te komen en thuis te Zijn bij jeZelf. Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren en schrijven afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
In het dagelijks leven vraagt veel van buitenaf je aandacht. Iedereen, werkend of niet, alleenstaand of in relatie, met of zonder kinderen, iedereen loopt op zijn of haar tijd tegen allerlei ‘moetens', verwachtingen en eisen van de 'buitenwereld' aan. In het proces van gericht moeten zijn op 'buiten' kun je het contact met 'binnen' verliezen. Je kunt het contact verliezen met die plek in jezelf die je  'thuis' zou kunnen noemen. Een plek waar je altijd welkom bent, wie en hoe je ook bent. Een plek waar je rust en vrede kunt vinden en waar even niets meer moet. Waar je niet anders hoeft te zijn dan wie je nu bent: een mens met zekerheden en onzekerheden, met vreugde en verdriet, met boosheid en liefde. In het thuis Zijn in jezelf kan de stem van je hart weer gehoord worden. Verlangens kunnen worden aangeraakt.

Tijdens deze dagen verkennen we die plek van 'thuis'. Hoe ziet die plek er voor jou uit? Wat heb jij nodig om 'thuis' te komen en thuis te zijn bij jeZelf?

Creatief bezig zijn kan je in het hier en nu brengen en alle besef van tijd en omgeving doen verliezen. Het kan je nieuwe inzichten geven over wie jij van binnen bent.

Herken je het verlangen om op een speelse en lichtvoetige wijze weer thuis te komen bij jeZelf en wil je dit op beeldende wijze verkennen dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze spelende ontdekkingstocht, verwonder je.  

Het programma wordt tijdens deze dagen afgestemd op de deelnemers.
Ook als je eerder aan een creatieve workshop deelnam ben je van harte welkom.


Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Vrijdagmiddag
15.00 - 17.00  uur Kennismaking met elkaar en met het thema
Vrijdagavond
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?
 

Overige dagen:

Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag.Op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag programma Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur  Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Maandagochtend
10.00 - 12.30 uur  Creatieve afronding van het weekeinde

Zondag ochtend is een vrije ochtend en is er gelegenheid om de Eucharistieviering bij te wonen.

Er vinden ook twee midweken plaats in juli en augustus
 

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Conny Brouwer, coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld