MENU

Meerdaagse Tekenen en schilderen van je levensloop

Je gaat schilderend, tekenend, en knutselend steeds een periode van je leven in beeld brengen. Ik vertel vooraf iets over elke levensfase. Elke fase werken we met ander materiaal en een nieuwe techniek. Het gaat niet om mooi maar over beleven.


Het beschrijven van je levensloop is bekend maar wat minder bekend is, is dat je ook schilderend, tekenend, scheurend en plakkend je herinneringen op papier kunt weergeven.

Hoe was dat toen je voor het eerst ontdekte dat je kon krassen met een potlood op papier? En hoe zou dat voelen als je dat nu weer mag doen? Wat was je ervaring toen je met je vingers mocht verven? Hoe zou dat nu zijn? Wat deed je in de puberteit? Had je ook je agenda vol popsterren en hartjes? En teken of schilder je nu nog weleens als volwassene?

Aan de hand van opdrachten gaan we kijken of we iets van onze ervaringen in de verschillende levensfasen in beeld kunnen brengen.
Door dit te doen kom je soms uit bij gedachten of gevoelens die dingen uit je leven kunnen verhelderen. Zie je verbindingen die je nog niet eerder zag. Ik help je op gang door steeds iets te vertellen over de wetmatigheden van de fasen van de levensloop en geef je eenvoudige opdrachten. Ervaring met tekenen en schilderen is niet nodig. Het gaat niet om mooi maar het gaat over beleven.

Werkwijze:
Ik vertel steeds kort iets over een levensfase.
Er is tijd je eigen herinneringen aan die fase op te halen.
Aan de hand van opdrachten gaan we iets van die herinneringen uitwerken met verschillende materialen.
We werken met potlood, krijt, verf, lijm en klei en ander knutselmateriaal.
Aan het eind van de midweek heb je in grote lijnen je levensverhaal uitgebeeld.

Vrijdag:
14.00 – 17.15 uur kennismaking en peuter-en kleutertijd.
20.00 – 21.30 uur lagere schoolleeftijd.

Zaterdag:
9.45 – 12.15 uur puberteit.
14.30 – 17.15 uur jong volwassenen.
19.30 – 22.00 uur volwassenen.

Zondag:
9.45 – 12.15 uur de middenfase van het leven.
middag vrij te besteden.
19.30 – 22.00 uur over de helft van het leven.

Maandag:
9.45 – 12.15 uur ruim over de helft van het leven.
14.30 – 17.15 uur laatste werkperiode voor het pensioen.
19.30 – 21.30 uur pensioen en ouderdom.

Dinsdag:
10.00 – 12.15 uur Afsluiting.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 477,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 567,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 617,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Magda Vlasblom werkt als biografisch coach in haar eigen praktijk. Naast de gesprekken die zij voert met mensen over hun levensloop en het geven van cursussen autobiografisch schrijven is zij de laatste jaren zich gaan verdiepen in het in beeld brengen van de levensloop d.m.v. tekenen en schilderen. Opleidingen: Biografiek en Teken en schilderopleiding. Vrije academie.
    www.magdavlasblom.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld