MENU

Meerdaagse Creatieve zomerretraite In je element Zijn

De retraite van 12 augustus is volgeboekt. Na aanmelding kom je op een wachtlijst of kies een andere datum.

Tijdens deze zomerse dagen gaan we, de (spirituele) krachten van de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether in ons zelf verkennen. Wanneer ben jij 'in je element' en waar voel jij je lekker bij? Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren en schrijven afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen.

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


In de zomer vieren bloemen het leven in al hun kleurenpracht. Tijdens hun bloei zijn ze één en al expressie en denken niet na hoe ze bloem kunnen zijn. Ze zijn dan in hun element en laten hun schoonheid zien.

Wanneer ben jij in je element en wat heb jij nodig om je schoonheid vol-ledig te laten zien. Welk oer-element zou jou daarbij van dienst kunnen zijn? Tijdens deze zomerse dagen gaan we op beeldende en creatieve wijze contact maken met de (spirituele) krachten van de oer-elementen in onszelf.

Het element aarde staat voor de aardekracht en het op aarde aanwezig zijn, bestaansrecht kunnen en mogen ervaren. Wat heb jij nodig om op aarde te komen en jouw doelen te verwezenlijken?

Het element water zorgt dat de aarde tot leven kan komen. Water is leven schenkend, stromend en verbindend. Wat heb jij nodig om te kunnen stromen en in verbinding te staan met jezelf en je omgeving?

Het element vuur staat voor innerlijk vuur en passie en is de krachtbron die aanzet tot leven. Vuur verteert en transformeert. Wat doet jouw vuur ontbranden en/of doven?

Kijken we naar de spirituele essentie van het element lucht, dan gaat het om het ontwikkelen en ontwarren van ons denken, het toelaten van onvoorwaardelijke liefde en steeds 'lichter' worden.

In het element ether krijgt de intuïtie en spiritualiteit alle ruimte.

Wil je op creatieve beeldende wijze ontdekken wanneer jij helemaal in je 'element' bent en jij je lekker voelt, dan nodig ik je van harte uit om op creatieve wijze naar binnen te keren.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Maandagmiddag

16.00 – 17.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema
Maandagavond
19.30 – 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Overige dagen:
Ochtend programma

9.30 – 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld
WOENSDAGMIDDAG IS EEN VRIJE MIDDAG
Avond programma
19.30 – 21.00 Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Vrijdagochtend
10.00 – 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen
Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Data

 • Maandag 22 juli 16.00 uur t/m vrijdag 26 juli 2024 13.30 uur
  Code: 24104
 • Maandag 12 augustus 16.00 uur t/m vrijdag 16 augustus 2024 13.30 uur
  Code: 24105
 • Maandag 26 augustus 16.00 uur t/m vrijdag 30 augustus 2024 13.30 uur
  Code: 24106

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 576,- Tarief A
 • € 686,- Tarief B
 • € 726,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en de Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw. Website: www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld