MENU

Meerdaagse Creatieve najaarsretraite In je element Zijn

Dit programma is volgeboekt. U komt op een wachtlijst.
Deze dagen gaan we, de (spirituele) krachten van de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether in ons zelf verkennen. Wanneer ben jij 'in je element' en waar voel jij je lekker bij? Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren en schrijven afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
Vooral in de herfst kunnen we ons meer bewust worden van de oer-elementen in ons leven: aarde, water, vuur, lucht en ether. Denk maar eens aan de wind die ruist door de bomen en het water doet rimpelen, regenwater dat klettert tegen de ramen, de lucht die vol is met geuren van de oogst en de bladeren. Het is het spel der elementen in de natuur buiten ons, dat ons ook innerlijk kan raken.

Deze dagen gaan we op beeldende en creatieve wijze contact maken met de elementen in onszelf. Het element aarde staat voor de aardekracht en het op aarde aanwezig zijn, bestaansrecht kunnen en mogen ervaren. Wat heb jij nodig om op aarde te komen en jouw doelen te verwezenlijken?

Het element water zorgt dat de aarde tot leven kan komen. Water is levensschenkend, stromend en verbindend. Wat heb jij nodig om te kunnen stromen en in verbinding te staan met jezelf en je omgeving?

Het element vuur staat voor innerlijk vuur, passie en is de krachtbron die aanzet tot leven. Vuur  verteert en transformeert. Wat doet jouw vuur ontbranden en/of doven?

Kijken we naar de spirituele essentie van het element lucht, dan gaat het om het ontwikkelen en ontwarren van ons denken, het toelaten van onvoorwaardelijke liefde en steeds 'lichter' worden.

In het element ether krijgt de intuïtie en spiritualiteit alle ruimte.

Wil je op creatieve beeldende wijze ontdekken wanneer jij helemaal in je 'element' bent en je lekker voelt, dan nodig ik je van harte uit.

Degenen die eerder een creatieve workshop hebben gevolgd worden ook van harte uitgenodigd. Het programma wordt tijdens deze dagen afgestemd op de deelnemers.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Zondagmiddag
15.00 - 17.00 uur Kennismaking met elkaar en met het thema
Zondagavond
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Overige dagen:
Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld
Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Woensdagochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Conny Brouwer, kunstzinnig dynamisch coach en docent. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie en counseling gebruik makend van creatieve werkvormen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld