MENU

Creatieve midweek zomerretraite Vrij om te ZIJN

Programma volgeboekt. Na aanmelding kom je op een wachtlijst.

In alle vrijheid gewoon mens te ZIJN. Is dat ook niet onze bestemming? Je wordt uitgenodigd om op creatieve wijze jouw innerlijke vrijheid te gaan (her) ontdekken. Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.

(Let op: In juli en augustus is het niet mogelijk om een voor- of na-overnachting bij te boeken.)


Inhoud
In de zomer vieren bloemen het leven in al hun kleurenpracht. In hun bloei zijn ze één en al expressie en denken niet na hoe ze bloem kunnen zijn. In al hun schoonheid zijn ze gewoon bloem. Is dat ook niet onze bestemming? In alle vrijheid gewoon mens te ZIJN.
Vrijheid betekent niet vrij zijn van moeilijke keuzes, verdriet en onvermijdelijke levenswendingen. Maar wel vrij om in overeenstemming met je eigen natuur te leven. Je vrij voelen om te zijn wie je bent, om te mogen zijn wie je bent, om je geliefd te voelen als je gewoon bent wie je bent. Als vrij mens kan je een ervaring van moeiteloosheid en levensvreugde ervaren. De dingen zijn zoals ze zijn, zonder dat je er iets mee moet.

In het creatief bezig zijn kun je jouw vrij mens zijn, gaan (her) ontdekken. Wat betekent voor jou vrij ZIJN, Wat betekent voor jou innerlijke vrijheid? Wat houdt jouw vrij zijn tegen. Waar voel jij je innerlijk door gevangen en voel je je geen vrij mens?

Laat je verrassen over de antwoorden die jouw handen laten zien. Geniet van je creaties en zeg “JA” tegen jouw vrije  natuur.

Herken je het verlangen om op creatieve en lichtvoetige wijze jouw innerlijke vrijheid te gaan verkennen, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze spelende creatieve ontdekkingstocht en laat je verwonderen.

Werkwijze

Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma

Maandagmiddag
16.00 - 17.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Maandagavond
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Overige dagen:

Ochtend programma
0
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

WOENSDAGMIDDAG IS EEN VRIJE MIDDAG

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Vrijdagochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Kosten

  • € 549,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 654,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 699,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en fysieke oefeningen (Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw). www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld