MENU

Creatieve meerdaagse retraite Atelier passievolle levenslust

In deze creatieve ontdekkingstocht maak je spelend en explorerend een weg naar binnen. Jouw eigen verhaal, story met werkvormen in de beeldende kunst, tekenen, spel, poëzie en schrijven. Een vierdaags programma waarin jij jouw passie & levenslust krachtig (her-) ervaart en in een eindwerk, zelf portret, weergeeft op schildersdoek of met pen op papier.
Een korte reis door je leven of belangrijke gebeurtenissen kun je markeren. Vanuit een veilige setting is er ruimte voor dat wat gehoord wil worden. Verlangen om te verbinden met dat wat leeft in jezelf. Ruimte voor jouw levenskracht vol passie.
Ruimte voor vragen als ‘wat drijft je ten diepste en hoe blijf je daar trouw aan?’. Hoe wakker je je creativiteit aan? Hoe blijf je verbonden met jezelf en de ander? Hoe doorbreek je patronen? Hoe vuur jij je passie aan? Hoe creëer jij die beweging die je nodig hebt? Hoe geef jij vorm en inhoud aan persoonlijk leiderschap?

Werkwijze Atelier
In de eigen ruime groepsruimte creëren we ons atelier. Ruimte om te experimenteren met de diverse creatieve werkvormen, waaronder ook (fysiek-) spel.
Je lijf geeft namelijk vaak mooie antwoorden opdat wat gehoord wil worden, ruimte nodig heeft.
De werkvormen, beeldende kunst, tekenen, schilderen, poëzie, schrijven zijn middelen om díe beweging in jezelf te creëren, die jíj nodig hebt.

Daarnaast werk je alleen of in tweetallen aan vragen die spelen. Een werkmapje om in te werken ondersteunen je proces. Terugkoppeling in een goede sfeer met elkaar volgt.
Een kleine reis door je leven of dat wat er speelt aan de hand van storytelling. Jouw persoonlijke leiderschap.

In het programma zit een mindfulness meditatie en kun je gebruik maken van een Secure base leiderschap coachgesprek met Henriëtte .

Passievol Zelfportret of anders
Jouw proces leg je tot slot vast op schildersdoek. Een prachtig zelfportret volgt waarin datgene wat je wilt laten zien, beeldend is verwerkt. Je zult jezelf verrassen door de stappen die in dit proces zijn opgenomen. Mocht je een ander schilderij willen maken, dat kan. En wil jij schrijvend aan jouw verhaal met | zonder poëzie werken, voel je vrij. Na een mooie eindpresentatie met en aan elkaar, sluiten we af en nemen afscheid.

Dagindeling
We werken in de ochtend van 9.30 – 12.30. Na een heerlijk lunchbuffet is er ruimte voor jezelf of om verder te werken. Het middagprogramma is van 15.00 – 17.30  en op de avond van 19.30 – 21.30  waarna je kunt afsluiten met een drankje.  
Het programma volgt het ritme van het Klooster waardoor je ook buiten het programma je kunt laven aan dat wat jij nodig hebt. De vieringen in de kapel en de prachtige kloostertuin met het labyrint en picknickbanken nodigen je uit.

Het uitgangspunt
Een ieder kan meedoen aan dit programma. Je hoeft op geen enkele manier creatief te zijn! Nieuwsgierig zijn en willen ervaren | zien met een open mind is genoeg. Jezelf onderdompelen in ‘ervaren’ om geïnspireerd en met hernieuwde energie huiswaarts te keren.

Deelnemers over het programma
“Het programma was goed opgebouwd en ik voelde mij vrij vlot tot de kern komen. Ik ging geïnspireerd en vol levenslust huiswaarts.”

“Ben heel tevreden over de inhoud van het programma met de creatieve werkvormen. Het heeft mij helderheid opgeleverd voor mijn volgende stap. Henriëtte’s begeleiding is zorgvuldig, fris en licht. Met diepgang en aandachtig aanwezig zijn.”

“Een prachtige uitnodiging om zelfonderzoek te doen. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in processen die bezig zijn in mijn leven. Henriëtte nodigt en daagt uit en neemt je mee waar nodig.”

“Ik heb meer helderheid in wat in mij leeft. Ben mij meer bewust van mijn kwaliteiten en passie.
De begeleiding maakt ontspannen en veilig. Haar humor en openheid dragen bij aan een fijne sfeer.”

Compleet verzorgd arrangement
Het programma is geheel verzorgd. Dit is inclusief 1- persoonskamer, alle maaltijden, koffie | thee, lekkers, vers fruit en drankjes tijdens de avond. De kosten zijn inclusief de materiaalkosten, waaronder schildersdoeken. De rijke buffetmaaltijden zijn vegetarisch en met zorg bereid van veelal biologische producten.

Begeleiding
Klik (op je mobiel) de i aan voor info over ‘Wie is Henriëtte de Graaf, programma leider.’

Henriëtte verzorgt in het Klooster ook programma’s Storytelling en Talentontwikkeling.

Heb je praktische vragen rondom het Klooster?  Misschien vind je het antwoord bij  "Veelgestelde vragen"


Meer informatie

Datum

 • Zondag 20 oktober 19.30 uur t/m woensdag 23 oktober 2024 16.00 uur
  Code: 24143

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 489,- Tarief A
 • € 589,- Tarief B
 • € 669,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. Je kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Henriëtte de Graaf is inspirator en procesbegeleider in veranderingsprocessen, docent, sprekers -en talentontwikkeling coach. Zij begeleidt mensen, teams en organisaties in veranderingsprocessen waarbij ook creatief denken naast storytelling wordt ingezet. Als leiderschapscoach begeleidt zij vanuit secure base coachen waarbij zij kunstwerkvormen gebruikt. Zij verzorgt programma’s op diverse Hogescholen en congressen en begeleidt mensen met spreken in het openbaar. Ze heeft diverse studies voltooid, hbo en wo en de opdrachtgevers zijn in de publieke en private sector. Vanuit een Theaterregie opleiding heeft ze voor Kunstcentra gewerkt. Henriëtte’s eigen inspiratiebronnen liggen bij de Kunsten en interesse in de Filosofie. ZILT is zoet en zout en staat voor het stromen van energie en creativiteit. Waar het schuurt ziet zij kansen, met mogelijkheden in het vooruitzicht.
  www.ziltversterkt.nl
  Bij vragen over de inhoud van het programma: hdegraaf@ziltversterkt.nl  
  of ZILT 0317316801

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld