MENU

Meerdaagse Miniaturen schilderen - een mystieke beleving

De miniaturen van Hildegard van Bingen zijn symbolische illustraties bij haar visioenen. Eén van deze miniaturen gaan we schilderen met eigeel en pigmenten en al doende zullen we meer ontdekken van wat Hildegard ons te zeggen heeft.


Hoofdbestanddeel van dit programma is het schilderen van een miniatuur van Hildegard van Bingen. Daarnaast besteden we aan de hand van een cursusmap aandacht aan de persoon Hildegard, de betekenis van haar miniaturen en de symboliek van het kleurgebruik. We verkennen wat dit alles ons hier en nu te zeggen heeft. 

Ook vrije tijd en een bezoek aan het labyrint in de kloostertuin staan op het programma. Bovendien is er gelegenheid de vieringen in de kapel bij te wonen. 

Er kan gekozen worden uit een van de voorbeelden uit de cursusmap. Het schilderen doen we met eigeel en pigmenten, nadat het voorbeeld overgebracht is op een voorbewerkt paneel.

Paneel, penselen, pigmenten e.d. zijn te koop bij de docent.
(Bijkomende kosten voor het materiaal zijn maximaal €60,00, apart af te rekenen bij de docent.)

Schilderervaring is niet nodig, want u wordt persoonlijk begeleid door de docent.

 


Meer informatie

Datum

  • Maandag 19 augustus 11.00 uur t/m donderdag 22 augustus 2024 15.00 uur
    Code: 24282

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 449,- Tarief A
  • € 549,- Tarief B
  • € 649,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Mieke Mudde, kunstzinnig dynamisch coach, docent en kunstenaar. Al jaren zet zij religieuze symboliek om in beeldtaal zoals roosvenster, iconen en miniaturen. Zij begeleidt ook graag anderen in dit proces. Voor informatie en vragen: adri_mieke@hetnet.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld