MENU

Kerstconcert Apeldoorns Vocaal Ensemble

Te midden van de vele kerstconcerten wil het Apeldoorns Vocaal Ensemble zich onderscheiden door het uitvoeren van kerstmuziek die niet vaak te horen is. Het koor is op zoek gegaan naar minder bekende koorwerken uit de Renaissance tot in onze tijd.


De muziek is gekozen rond de vier kerstthema´s, de aankondiging, de geboorte, het bezoek van de herders en het bezoek van de koningen. In elk blok klinkt een werk van een oude componist als Victoria, Lassus, Sweelinck en Bouzignac.

Als een soort overgang tussen de oude en de moderne muziek klinken vier prachtige kerstmotetten van Francis Poulenc. Voor de moderne werken wordt onder andere geput uit de Baltische Koormuziek. De Baltische koormuziek haalt veel inspiratie uit een rijke volksmuziektraditie. De koormuziek van Letse componisten als Eriks Esenvalds, Rihards Dubra, Vyautas Miskinis is dan ook zeer de moeite waard om te leren kennen, zowel voor luisteraars als zangers. Dus neem de gelegenheid te baat. 

Het Apeldoorns Vocaal Ensemble is een kamerkoor voor geoefende en enthousiaste amateurkoorzangers. Het plezier van het samen muziek maken staat bij ons voorop, maar tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan een goede en serieuze voorbereiding van de concerten die wij een of twee keer per jaar geven. Het repertoire van AVE bestaat uit zowel geestelijke als wereldlijke muziek en wordt gekozen uit de muziekliteratuur van ca. 1500 tot heden. Veelal wordt de muziek a capella ten gehore gebracht, maar soms wordt ook gezocht naar begeleiding van orgel, continuo of een klein instrumentaal ensemble.

Het koor staat van oprichting af onder de bezielende leiding van Thea Endedijk.

Thea Endedijk-Griffioen studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem.en richtte in 1979 richtte het Apeldoorns Vocaal Ensemble op. Dit koor is onder haar leiding uitgegroeid tot een kwalitatief goed kamerkoor, dat al veel bijzondere projecten op haar naam heeft staan, zowel a capella als met orgel, strijkers en blazers.
Sinds 2012 leidt zij met veel ambitie de Koorschool Arnhem, en is samen met Pieter Endedijk, dirigent van het Bachensemble Arnhem.


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 23 december 2017 van 19.30 - 21.00 uur
    Code: 17272

Kosten

  • Voorverkoop  € 10,-
  • Aan de deur  € 12,50

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld