MENU

Kloostertalk 'Waar ben je thuis?' met Rosita Steenbeek en Rikko Voorberg

Deze activiteit wordt verplaatst naar het najaar. Datum volgt z.s.m.

Rosita Steenbeek en Rikko Voorberg zijn beiden betrokken bij mensen op de vlucht. Zij vertellen over hun ervaringen en gaan met elkaar en het publiek in gesprek hierover.Dominicanenklooster Huissen is een open (t)huis voor iedereen. Je kunt hier op adem komen, de stilte ervaren en de verbinding aangaan met jezelf en anderen om daarna met nieuwe ogen weer verder te gaan. Dit gevoel van verbondenheid en verbinding willen we in de maand juni op een bijzondere manier de ruimte geven door aandacht te vragen voor mensen op de vlucht. Onder de noemer ‘Waar ben je thuis?’ is er een programma georganiseerd waar de  Kloostertalk met Rosita Steenbeek & Rikko Voorberg een onderdeel is van is.

Rosita Steenbeek leerde vluchtelingen en hulpverleners van nabij kennen. Ze schreef over haar ontmoetingen en ervaringen in het essay Heb uw vijanden lief en in de boeken Wie is mijn naaste? en Droomland Italië van Aleppo naar Turijn. Ook werkte ze mee aan de tv documentaireserie Viva l’Umaniàt!  Ze verbleef in een vluchtelingenkamp in Libanon en reisde heel Italië door van Lampedusa naar Triëst. Ze zag hoe de houding ten opzichte van vluchtelingen en migranten is verhard, maar ook hoe hiertegen verzet rijst van gewone burgers, hulporganisaties en kerken. Door vluchtelingen en hulpverleners een gezicht te geven brengt ze de problematiek dichterbij.

Rikko Voorberg is schrijver, theoloog, kerkpionier en maker van artistieke en activistische interventies. Hij initieerde de beweging 'We Gaan Ze Halen', was betrokken bij de Vluchtkerk en is momenteel directeur van A World Of Neighbours, een support-netwerk van mensen die werken aan integratie en steun van hen die naar Europa vluchten. Hij is regelmatig te vinden aan de grenzen van Europa om verbonden te blijven met hen die zich schuilhouden aan de buitengrenzen van Europa, hopend op asiel ooit.

Op deze middag vertellen Rosita Steenbeek en Rikko Voorberg over hun ervaringen en gaan zij met elkaar en het publiek in gesprek.

Programma:
13.30 uur ontvangst met koffie & thee
13.45 uur start Kloostertalk
15.30 uur afsluiting met een drankje

Entree is incl. koffie/thee en een drankje na afloop.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld