MENU

Weekend Stembevrijding

Een weekend om vrij en spelend de weg naar binnen te maken. We wisselen stembevrijding af met momenten van stilte waarin we yoga en mindfulness beoefenen. In verbinding met onszelf en met elkaar. Laag voor laag openen we ons.


“When I am silent, I fall into the“When I am silent, I fall into the place where everything is music” Rumi

In deze dagen zullen we stil worden en geluid maken, naar binnen keren en uiting geven. In verbinding met onszelf en met elkaar. Als we stil worden ebt de ruis van het alledaagse langzaam weg. Dan ontstaat er van binnen ruimte. We worden ontvankelijk voor het wonder. En mogelijk ontdekken we dat datgene waar we naar op zoek waren al lang aanwezig was.

Als we geluid maken drukken we ons uit in de wereld. Onze stem helpt ons contact te maken met wie we zijn, te ervaren waarvoor we leven. Maar ook, waar het spannend wordt en waardoor we ons tegen laten houden. Gaandeweg maakt de ziel zich kenbaar. We ontmoeten elkaar. Er ontstaat verbinding en gemeenschap. Stembevrijding wordt hiermee zielsbevrijding.

Kijk hier voor de extra lange Meerdaagse Stembevrijding.

Info afbeelding:
'Her will' van kunstenares Caren van Herwaarden


Programma:

Iedere dag starten we met ons lichaam wakker te laten worden, welkom te heten in de dag. Gedurende de dag hebben we gezamenlijke sessies. Hierin is alle ruimte om jouw persoonlijke verlangen en weerstand te verkennen en te delen. Aan het einde van de dag dimmen we onze energie en maken we ons lichaam zacht voor de nacht.

Het Latifa-gebed vormt tijdens de retraite de kaders waarbinnen we op weg gaan. Deze eeuwenoude meditatie kent zeven stappen: Ik besta. Ik verlang. Ik hoop. Ik geloof en vertrouw. Ik laat los. Ik heb lief. En ik ben bereid.

We verblijven afwisselend in onze groepsruimte, in de kapel en in de zomerse kloostertuin.

Note:
- Iedereen kan zingen en bewegen, je hoeft dus geen ervaren zanger of lenige yogi te zijn om deel te kunnen nemen aan dit programma. Nieuwsgierigheid en de wens om te verkennen zijn genoeg!
- De begeleiding van de retraite wordt gegeven door Herman Weelink en bij groepen met meer dan 8 deelnemers samen met Janneke Weelink of Jikke Jansen.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 20 september 10.00 uur t/m zondag 22 september 2024 17.00 uur
  Code: 24186

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 319,- Tarief A
 • € 389,- Tarief B
 • € 459,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. Je kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Herman Weelink is musicus, koordirigent en muziekdocent. Herman volgde de opleiding tot stembevrijder aan het centrum voor stembevrijding. Nog veel meer dan een bevlogen musicus is Herman een zielsbevrijder. Hij werkt vanuit de overtuiging dat ieder mens de ruimte wil hebben zich te uiten, hij helpt om uiting te geven aan wat werkelijk in ons leeft. Herman geeft dit met veel plezier en liefde vorm in zijn werk.


  Janneke Weelink is psycholoog en geestelijk verzorger en werkt als behandelaar in de GGZ. Tevens is zij gecertificeerd mindfulness- en yogadocent. Aandacht en liefdevolle vriendelijkheid vormen de basis van haar werk. Janneke heeft ruime ervaring in de begeleiding van individuen en groepen. www.jannekeweelink.nl


  Jikke Jansen
   is dramatherapeut en afgestudeerd stembevrijder. Deze twee vormen samen een prachtige combinatie in haar werk. Vanuit de aanwezigheid van haar hart begeleidt ze anderen op hun pad, dat doet ze in groepen en op individuele basis. Door haar oprechtheid, openheid, observatievermogen en ruime ervaring creëert Jikke een veilige bedding, waarin iedereen welkom is.

   

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld