MENU

Symposium Ontmoeten, de basis voor herstel

10 jaar herstelverhalen in Dominicanenklooster Huissen

Een symposium voor mensen werkzaam in de GGZ én voor cliënten en hun naasten met als onderwerp ‘Ontmoeten, de basis voor herstel’. Al tien jaar organiseren Margreet Roos (geestelijk verzorger GGZ Antes) en Pete Pronk (verhalenverteller) samen met Dominicanenklooster Huissen het vijfdaags programma ‘Vrij vertellen van je eigen herstelverhaal’.


Een programma voor mensen die om wat voor reden ook in het circuit van de psychiatrie terecht zijn gekomen. Het vertellen en vormgeven van ieders werkelijke verhaal kan helpen op de weg naar herstel.

Vanuit de praktijk ontdekten Margreet Roos en Pete Pronk hoe wezenlijk het is dat er tijd en ruimte wordt vrijgemaakt om verhalen te kunnen delen. Om stem te geven aan je ervaringen en aan dat wat in je leeft, draagt bij in het leren omgaan met grenzen en met dat wat niet te genezen is. Tal van gelijkgezinden met een psychische aandoening, hebben goede ervaringen met het uiten van hun ervaringsverhalen. Het heeft hen geholpen bij het individuele herstelproces. Vooral de open benadering en het gebruik van creatieve en expressieve werkvormen geven de mogelijkheid om essentiële stukken van ieders verhaal naar buiten te laten komen, zichtbaar te maken en te delen met groepsgenoten. Een opzet die nog steeds uniek is in Nederland.

In 2014 werd het eerste, goed bezochte symposium georganiseerd en nu is het tijd voor een nieuw symposium om de balans op te maken en de inzichten en ervaringen van de afgelopen tien jaar naar buiten te brengen. Er zullen twee bevlogen gasten spreken die de herstelverhalen een warm hart toedragen en een inspirerend verhaal kunnen vertellen. Daarnaast is er ruimte voor muziek waarin persoonlijke verhalen zorgen voor een mooie verbinding. In het middagdeel zijn er tal van workshops en is er ruimte voor onderlinge ontmoeting.

In oktober is het volledige programma bekend, maar je kunt je nu al aanmelden voor het symposium. Begin november ontvang je dan automatisch meer informatie.


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 7 maart 2024 van 10.00 - 17.00 uur
    Code: PJ2403

Kosten

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld